Κοινωνία
Στον εισαγγελέα έξι άτομα για τα επεισόδια στο Παρανέστι Δράμας

Στον εισαγγελέα έξι άτομα για τα επεισόδια στο Παρανέστι Δράμας

  • 02 Οκτωβρίου 2012, 15:24

Αναζητούνται άλλοι εννέα, μεταξύ των οποίων και αυτός που πυροβολούσε μετανάστες με καραμπίνα -

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας οδηγούνται έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε Έλληνες ηλικίας 36, 37, 39, 41 και 42 ετών και ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, τα οποία συνελήφθησαν χθες το απόγευμα με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της στάσης και της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, από τους αστυνομικούς έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας άλλα εννέα άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια, μεταξύ των οποίων και το άτομο που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα επεισόδια έγιναν όταν έξω από το στρατόπεδο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και κάποια στιγμή ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να «εισβάλουν» στο στρατόπεδο. Τότε αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και ακολούθησε ρίψη αντικειμένων από τους κατοίκους όπως πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αξιωματικός της Αστυνομίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron