Πολιτική
Στις "πύλες" λαθρομεταναστών του Αιγαίου ο υπουργός Ναυτιλίας

Στις "πύλες" λαθρομεταναστών του Αιγαίου ο υπουργός Ναυτιλίας

  • 01 Οκτωβρίου 2012, 19:20

Σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου όπου παρατηρείται αυξημένη ροή λαθρομεταναστών και ειδικότερα στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Σύμη και τη Ρόδο βρέθηκε την Κυριακή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρη Μπαντιά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μουσουρούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση, παρά τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, είναι δίπλα στους έλληνες του Αιγαίου, στο πλευρό τους. Αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους και στηρίζει με όλες τις της δυνάμεις το έργο τους».

Επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2012», συνελήφθησαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, 964 παράνομοι αλλοδαποί και 14 αλλοδαποί διακινητές.

Πηγές του υπουργείου σημείωναν πως το Λιμενικό έχει εντατικοποιήσει το δίκτυο των περιπολιών «με ιδιαίτερη έμφαση στην φύλαξη των θαλάσσιων περιοχών που έχουν «στοχοποιηθεί» από τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα ως σημεία διακίνησης μεταναστών και έχει ενισχύσει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή με την αποστολή επιπρόσθετων μέσων θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης και προσωπικού».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron