Αθλητικά
Η ζαριά της ΑΕΚ και του Βλάχου στη Νέα Σμύρνη

Η ζαριά της ΑΕΚ και του Βλάχου στη Νέα Σμύρνη

  • 29 Σεπτεμβρίου 2012, 11:39

Μονόδρομος για την Ένωση η εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου -

Οποιοσδήποτε προπονητής βρισκόταν στη θέση του κ. Βαγγέλη Βλάχου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αισθανόταν βολικά. Το να βρίσκεσαι στο τιμόνι μιας ΑΕΚ που έχει ισοφαρίσει το δικό της αρνητικό ρεκόρ ξεκινήματος στο πρωτάθλημα τα τελευταία 50 χρόνια (1 ισοπαλία - 3 ήττες σε 4 ματς), δεν αποτελεί ομολογουμένως λόγο για να νιώθεις χαλαρός ακόμα και αν όταν υπάρχουν τόσες και τόσες δικαιολογίες για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.

Ο 50χρονος τεχνικός αντιλαμβάνεται ότι η νίκη στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο (29/9 - σέντρα στις 17.15) απέναντι στον Πανιώνιο αποτελεί μονόδρομο για τον ίδιο και την ΑΕΚ. Ισως και η ισοπαλία (εφόσον συνοδευτεί από ικανοποιητική εμφάνιση) να αποτελεί αφορμή για να πέσουν οι τόνοι ενόψει του ερχόμενου εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα, ωστόσο ενδεχόμενη ήττα θα επιφέρει νέους κλυδωνισμούς για την Ενωση. Με άγνωστες και μη προβλέψιμες συνέπειες…

Ο κ. Βλάχος δεν είναι διατεθειμένος να παρατήσει την προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει γίνει δέκτης αυστηρής (αλλά εν πολλοίς και άδικης) κριτικής έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την στήριξη που είχαν απολαύσει όλοι οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα 3-4 χρόνια, δουλεύοντας με σαφώς ποιοτικότερο υλικό και πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, ο ίδιος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και ότι η ΑΕΚ αδικείται από τα αποτελέσματα και τη βαθμολογική θέση της βάσει της συνολικής εικόνας που έχει παρουσιάσει στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Περισσότερο από κάθε τι άλλο όμως θεωρεί ότι θα αποτελούσε την εύκολη λύση το να επιλέξει την φυγή του όταν γνωρίζει ότι όλα τα νέα παιδιά της ΑΕΚ παίρνουν κουράγιο και δύναμη από εκείνον και τρομάζουν στο ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση στη θέση του προπονητή.

Αυτό το «δέσιμο» του κ. Βλάχου με τα νεαρά παιδιά της ομάδας αλλά και η παραδοχή των λιγοστών παλαιότερων ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις και ότι η ομάδα χάνει βαθμούς λόγω του φόβου που έχει καταβάλει τους πιτσιρικάδες αλλά και των πολλών ανόητων λαθών που γίνονται ακόμα και από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, αποτελούν τα συν της παραμονής του στον πάγκο της ομάδας.

Επιπροσθέτως, εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς και στην οργανωτική ικανότητα του προπονητή δείχνει και ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Θωμάς Μαύρος ο οποίος κατέδειξε ως βασικό υπεύθυνο για τα αγωνιστικά κενά της ομάδας τον πρώην εκτελούντα χρέη τεχνικού διευθυντή και υπεύθυνο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι κ. Βασίλη Τσιάρτα, τον οποίο και απομάκρυνε από την ΠΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αγώνας της Νέας Σμύρνης θα δείξει αν όλα τα προαναφερθέντα έχουν πραγματική ισχύ ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Διότι στην περίπτωση της ήττας είναι βέβαιο ότι οι φωνές των επικριτών του κ. Βλάχου θα ενταθούν και τότε θα φανεί αν η στήριξη και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του από τους ανθρώπους της ΠΑΕ είναι πραγματική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της ομάδας δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο γι αυτό και όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις, στο ματς της Νέας Σμύρνης πρέπει παίξουν με περίσσιο πάθος για να βοηθήσουν εκτός από την ομάδα και τον προπονητή τους!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron