Αθλητικά
Από τον "Τζόλε" στον Μασάντο

Από τον "Τζόλε" στον Μασάντο

  • 29 Σεπτεμβρίου 2012, 09:44

Το χθες και το σήμερα των Ερυθρολεύκων στα άκρα της επίθεσης -

Τον Νταβίντ Φουστέρ και τον Πάουλο Μασάντο ετοιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ για τα άκρα της επίθεσης στον σαββατιάτικο (29/9) αγώνα με τον Ατρόμητο. Άριστοι επαγγελματίας ο Ισπανός και ο Πορτογάλος, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν είναι αυθεντικός ακραίος επιθετικός. Ο Φουστέρ δεν έχει την ντρίμπλα και την εκρηκτικότητα για να παίξει πάνω στη γραμμή και ο Μασάντο παραδέχθηκε ότι η θέση του είναι στον άξονα πίσω από τον κεντρικό επιθετικό -εν ολίγοις εκεί όπου διαπρέπει κατά το τελευταίο διάστημα ο 36χρονος Αριέλ Ιμπαγάσα.

Οι εναλλακτικές λύσεις τις οποίες έχει ο κ. Ζαρντίμ για τα άκρα της επίθεσης είναι οι Τζαμέλ Αμπντούν, Γιάννης Φετφατζίδης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Μπάμπης Λυκογιάννης. Οι δύο πρώτοι είναι τραυματίες και εκτός αποστολής για το παιχνίδι στο Περιστέρι, ο Βλαχοδήμος δεν υπολογίζεται και ο Λυκογιάννης, αφού αγωνίστηκε βασικός στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια, κάνει τώρα καριέρα με την ομάδα των νέων.

Ο κ. Ζαρντίμ ετοιμάζεται να χρίσει τους Φουστέρ και Μασάντο ακραίους επιθετικούς προφανώς από ανάγκη. Όπως την ανάγκη φιλότιμο κάνουν και οι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι επί της ουσίας θα αναγκαστούν να αγωνιστούν σε μία θέση που δεν τους ταιριάζει και δεν την γνωρίζουν.

Ο Ολυμπιακός έχτισε την παντοδυναμία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαπενταετία, στηριζόμενος κυρίως στους πολύ καλούς ακραίους επιθετικούς που διάθετε. Από το 1996 - 2009 αριστερά διέπρεψε ο μεγάλος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο 40χρονος σήμερα Σέρβος, θα μπορούσε άνετα να αντέξει για 20 λεπτά τον συναγωνισμό με τους εν ενεργεία ακραίους επιθετικούς των Ερυθρολεύκων. Ο «Τζόλε» εκτός από τους τίτλους που κατέκτησε, ήταν ο φόβος και ο τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα. Σε 341 αγώνες πρωταθλήματος σημείωσε 126 γκολ. Ταυτόχρονα είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις με 156 γκολ, ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρολεύκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 15 γκολ και ο πρώτος σκόρερ ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ με 9 γκολ.

Στο δεξιό άκρο της επίθεσης ο Ολυμπιακός διέθετε ποδοσφαιριστές με την προσωπικότητα του Στέλιου Γιαννακόπουλου και του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο πρώτος την περίοδο 1996-2003 σημείωσε 63 γκολ σε 189 παιχνίδια και ο δεύτερος 19 γκολ σε 59 παιχνίδια πρωταθλήματος από το 2007 - 2010. Ο Αργεντινός αν ξεπεράσει το πρόβλημα με τα νεφρά του και η μεταμόσχευση στην οποία ετοιμάζεται να υποβληθεί στεφθεί με επιτυχία, εύκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στην τωρινή ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Εξ άλλου δεν τον πήραν τα χρόνια: Στις 9 Απριλίου του 2012 έκλεισε τα 32 του...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron