Διεθνή
Το Ιράν απαντά στην "κόκκινη γραμμή" του Ισραήλ

Το Ιράν απαντά στην "κόκκινη γραμμή" του Ισραήλ

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 09:22

Στην «κόκκινη γραμμή» για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που έθεσε χθες από το βήμα του ΟΗΕ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου [βλ. αναλυτικά εδώ], απάντησε η Τεχεράνη, υποστηρίζοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση».

Ο επικεφαλής της αποστολής του Ιράν στον ΟΗΕ Εσάγ αλ Χαμπίμπ, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ χαρακτήρισε « αβάσιμες και παράλογες τις κατηγορίες εναντίον του ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος» της χώρας του.

«Για δεύτερη φορά στην πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, ένα φανταστικό και αβάσιμο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθεί μια απειλή εναντίον ενός ιδρυτικού μέλους» του ΟΗΕ, υποστήριξε ο Ιρανός αξιωματούχος, αναφερόμενος έμμεσα στις «αποδείξεις» που είχε παρουσιάσει το 2003 ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ισχυριζόμενος ότι το Ιράκ κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής και οι οποίες είχαν οδηγήσει τον επόμενο μήνα στην αμερικανική εισβολή.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Εσάγ αλ Χαμπίμπ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «αποσπά την προσοχή των κρατών μελών από τον κίνδυνο που συνιστά το δικό του παράνομο πυρηνικό πρόγραμμα το οποίο είναι η μοναδική πηγή απειλής για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι αρκετά ισχυρή για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και επιφυλάσσεται του πλήρους δικαιώματός της να απαντήσει με πλήρη ισχύ εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης», κατέληξε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron