Πολιτική
Απάντηση Ρουπακιώτη για την εξαίρεση των δικηγόρων

Απάντηση Ρουπακιώτη για την εξαίρεση των δικηγόρων

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 08:00

Με επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα Έθνος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης απαντά σε σχόλιο του συνεργάτη της εφημερίδας  κ. Γιαταγάνα, για το θέμα των συντεχνιών και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Η επιστολή του υπουργού έχει ως εξής:

«Με βάση το άρθρο 44 του Ν. 4075/2012 ορίστηκε ότι "μέχρι τις 31.12.2012 και μετά τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητά τους, ταμεία, τομείς και κλάδοι υγείας που υπήχθησαν και προβλέπεται να υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ, δύνανται με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου ή τομέα ή κλάδου να εξαιρούνται από την ένταξη του ΕΟΠΥΥ, μετατρεπόμενοι αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του Ν. 3029/2002 (Α' 160)".

Σε εφαρμογή του άρθρου αυτού υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το αίτημα από φορείς γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων να εξαιρεθεί και να μην ενταχθεί το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εφόσον τηρήθηκαν οι παραπάνω προϋποθέσεις του νόμου. Εγώ παρέπεμψα το θέμα στον νομικό σύμβουλο του υπουργείου κ. Σπυρίδωνα Παπαγιαννόπουλο, για να γνωμοδοτήσει επ' αυτού, ο οποίος με την υπ' αριθμόν 319/2012 γνωμοδότησή του (την οποία συναποστέλλουμε) έκρινε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, ώστε το Ταμείο να μην υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέχεια ενημέρωσα και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος συμφώνησε με τη γνωμοδότηση και ύστερα από αυτό την αποδέχθηκα και ο ίδιος.

Κατόπιν αυτών, διερωτώμαι αν η τήρηση της νόμιμης διαδικασίας και η εφαρμογή του νόμου δημιουργούν για τον αρθρογράφο σας σταθερό πεδίο, ώστε μήνες ολάκερους μετά την έκδοση της απόφασης να επικαλείται χιλιοειπωμένα πράγματα για συντεχνίες, δικηγόρους κ.ά. και με την επινόηση άσχετων προς την πραγματικότητα ισχυρισμών, να με εγκαλεί από αριστερή μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, αφετηρία, ότι εξαιτίας αυτής της νόμιμης επιλογής μου επιβαρύνθηκε ή βλάφθηκε ο ΕΟΠΥΥ;

Ωστόσο, εάν ο αρθρογράφος σας γνώριζε άλλη διαδικασία από αυτή που ακολουθήθηκε, ας μας τη γνωρίσει. Εάν όμως αγνοεί τις παραπάνω διατάξεις ή και τη νόμιμη διαδικασία, η οποία μάλιστα ακολουθήθηκε και για άλλα Ταμεία (ΤΑΥΤΕΚΩ), για ποιο λόγο επέλεξε, τόσο να επιτεθεί εναντίον μου όσο και να εκτεθεί ο ίδιος, εκτός κι εάν συνηθίζει το πρώτο και δεν τον ενδιαφέρει το δεύτερο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron