Κοινωνία
Η επιθεωρήτρια "καίει" τον Σαξώνη

Η επιθεωρήτρια "καίει" τον Σαξώνη

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 07:38

Ο θηριώδης στην εμφάνιση Παναγιώτης Σαξώνης, βασικός κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση-μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν για τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου ο... «Παναγιωτάκης», και είχε πάντα προτεραιότητα στην είσπραξη μετρητών από το ταμείο. «Θα πάρει σήμερα μετρητά ο Παναγιωτάκης; Οι άλλοι διαχειριστές περίμεναν στη σειρά», είπε χθες η επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών Αναστασία Τσεμπερά, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Οι άλλοι δύο διαχειριστές έπαιρναν μικροποσά 600, 700 ευρώ, και ποτέ περισσότερα από 1.500 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, για να πληρώνουν μικρές οφειλές, σε αντίθεση με τον Σαξώνη που εισέπραττε τα μεγάλα «πακέτα» των εισφορών και των παρακρατηθέντων φόρων, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Η επιθεωρήτρια διευκρίνισε πως η πρακτική που ακολουθείτο ήταν μέθοδος.

«Ο Σαξώνης ήταν το εκτελεστικό όργανο. Βρήκαν τον Σαξώνη για να κάνει αυτή τη δουλειά. Τον χρησιμοποιούσαν, τον κάλυπταν και τον υποστήριζαν», τόνισε. Όπως είπε, μάλιστα, ο ίδιος ο κατηγορούμενος της μετέφερε πως θα... αναβαθμιζόταν σε υψηλότερο πόστο. Αντικρούοντας τη βασική υπερασπιστική γραμμή σχεδόν του συνόλου των κατηγορουμένων ότι ο Σαξώνης δρούσε μόνος του και δεν γνώριζαν ούτε τον ίδιο ούτε τις άλλες παράλληλες δραστηριότητές του, η κ. Τσεμπερά ανέφερε πως από την πρώτη μέρα που εγκαταστάθηκε στο δημαρχείο για την έρευνα, όλοι οι υπάλληλοι της έλεγαν για το κέντρο διασκέδασης «BOOM» που διατηρούσε, απασχολώντας εκεί και υπαλλήλους του δήμου, για την ομάδα μπάσκετ Α' Εθνικής, στην οποία ήταν πρόεδρος, και για την πανάκριβη Porsche Cayenne με την οποία ερχόταν κάθε μέρα στην υπηρεσία του.

Όπως έγινε γνωστό από μια αναφορά της υπεράσπισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στη διάρκεια της δίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα δικαστική έρευνα σε βάρος του τέως δημάρχου, που αφορά σε κάποιο δημοτικό έργο πλακόστρωσης. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κλήθηκε να καταθέσει χθες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά πήρε αναβολή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron