Οικονομία
Με τους εφοπλιστές του City θα συναντηθεί ο Μουσουρούλης

Με τους εφοπλιστές του City θα συναντηθεί ο Μουσουρούλης

  • 27 Σεπτεμβρίου 2012, 19:09

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ελλήνων Εφοπλιστών του Λονδίνου (Ελληνική Επιτροπή Ναυτικής Συνεργασίας - Committee), στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι αυτό της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία, η ναυτική εκπαίδευση, η προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο αλλά και θέματα που σχετίζονται με το Διεθνές Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Committee Χαράλαμπος Φαφαλιός έχει δηλώσει ότι η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της διαφάνειας, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα να προσελκύσει ναυτιλιακές επενδύσεις.

Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου βρίσκονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στη συνάντηση με τον υπουργό που αναμένεται να γίνει στις 12 το μεσημέρι, τον πρόεδρο του Committee θα συνοδεύουν ο α' αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καρούσης, ο Β' αντιπρόεδρος Γιάννης Λύρας και τα μέλη Σπύρος Πολέμης και Ματθαίος Λως.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron