Διεθνή
Τελεσίγραφο προς το Ιράν ετοιμάζει ο Νετανιάχου

Τελεσίγραφο προς το Ιράν ετοιμάζει ο Νετανιάχου

  • 27 Σεπτεμβρίου 2012, 18:09

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τη βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σήμερα, πρόκειται να θέσει τελεσίγραφο προς το Ιράν για τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος, το οποίο αν δεν τηρηθεί θα θέσει τη χώρα υπό την απειλή στρατιωτικής επίθεσης, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

«Ο πρωθυπουργός θα θέσει μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή στην ομιλία του που δεν θα έρθει σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Ομπάμα. Ο Ομπάμα είπε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

«Ο πρωθυπουργός θα δηλώσει ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν για την επίτευξη του κοινού τους στόχου», κατέληξε.

Ο Νετανιάχου θα απευθυνθεί σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δύο μέρες μετά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα που απογοήτευσε κάποιους Ισραηλινούς επειδή δεν απηύθυνε έκκληση για την επιβολή προθεσμίας στην Τεχεράνη, αν και είπε ότι «δεν είναι απεριόριστος» ο χρόνος που έχει απομείνει για τη διπλωματία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron