Αθλητικά
Εγκώμια Κάρολ για τους "ερυθρόλευκους"

Εγκώμια Κάρολ για τους "ερυθρόλευκους"

  • 27 Σεπτεμβρίου 2012, 19:36

παγγελματικά ήρεμος και ευτυχής από την παρουσία του στον Ολυμπιακό δήλωσε μιλώντας στη NOVA ο Ρόι Κάρολ.

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν από έναν χρόνο έψαχνα δουλειά για 6 μήνες. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, να μην παίζω ποδόσφαιρο για 6-7 μήνες. Ξέρω πως είναι να μην έχεις σύλλογο. Είναι πολύ δύσκολο... Πλέον, έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, στις οποίες έχω βρεθεί. Έχει φοβερές εγκαταστάσεις, ο αγωνιστικός χώρος είναι σε τέλεια κατάσταση... Χαίρεσαι να έρχεσαι εδώ».

Ο Κάρολ αναφέρθηκε, επίση,ς στη συνεργασία με τους αμυντικούς του και τον αγώνα που έπεται, με τον Ατρόμητο. «Στο παιχνίδι που προηγήθηκε (με τον Πανθρακικό), αν και νικήσαμε με 4-1, κάπου προς το τέλος χαλαρώσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν χειρότερη σε σχέση με εκείνη του πρώτου. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει πρόσφατα πρέπει να αντιληφθούν τι σημαίνει Ολυμπιακός» υπογράμμισε, δικαιολογώντας έμμεσα τις φωνές του Ιμπαγάσα προς τους συμπαίκτες του, για τον ίδιο λόγο. «Σε αυτή την ομάδα πρέπει να παίζεις 90 λεπτά σε φουλ ρυθμό. Πρόκειται για σπουδαίο σύλλογο, πρέπει να το καταλάβουν. Και θα συμβεί αυτό στο μέλλον, γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα» πρόσθεσε.

Ο Κάρολ επισήμανε την ανάγκη "δεσίματος" της ομάδας, που θα προκύψει μέσω ενός βασικού και σταθερού σχήματος και θα συμβάλλει στην απόκτηση ρυθμού: «Αν στα πρώτα ματς διατηρηθεί ένας κορμός 11 ποδοσφαιριστών και γνωριστούν αυτοί μεταξύ τους, σιγά-σιγά η ομάδα θα βρει ρυθμό. Το θέμα είναι να συνηθίσεις τους παίκτες, με τους οποίους συνεργάζεσαι. Όταν αυτό συμβαίνει για 4-5 διαδοχικά παιχνίδια, αποκτάς και κοινές εμπειρίες, βελτιώνεσαι σαν ομάδα».

Για τη συνεργασία του με τον Μανωλά και τον Κοντρέρας τόνισε: «Έχουμε επαφή (σ.σ. με τον Μανωλά). Συνεννοούμαστε πολύ καλά στην άμυνα. Προσπαθώ να του μιλάω λίγο περισσότερο, γιατί είναι νεαρός. Βεβαίως, δίπλα του υπάρχει ένας έμπειρος αμυντικός. Γενικά στην ομάδα υπάρχει ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Θεωρώ πως αυτή η τακτική του συλλόγου είναι πολύ σωστή: να προσθέτει νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους μπορούν να καθοδηγήσουν οι πιο έμπειροι».

Για τον προσεχή αγώνα με τον Ατρόμητο επισήμανε ότι «ο αντίπαλος είναι καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν δέχονται εύκολα γκολ, είναι συμπαγείς στην άμυνα. Εμείς, όμως, διανύουμε πολύ καλή περίοδο. Θέλουμε να πάμε εκεί και να νικήσουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι. Η αποστολή θα είναι δύσκολη, πόσο μάλλον επειδή παίζουμε εκτός έδρας. Γνωρίζουμε την πίεση που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron