Οικονομία
Τα "βρήκαν" οι κυβερνητικοί εταίροι

Τα "βρήκαν" οι κυβερνητικοί εταίροι

  • 27 Σεπτεμβρίου 2012, 13:40

Συμφωνία στους βασικούς άξονες εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τη διετία 2013 - 2014 υπήρξε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

«Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες, η βασική συμφωνία μού δίνει μια βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Εξάλλου, φαίνεται πως η ελληνική πλευρά βάζει δυναμικά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα την πρόταση υιοθέτησης ρήτρας επίτευξης στόχων, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Στουρνάρας. Με τη σειρά του ο κ. Κουβέλης μίλησε για ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων «από όλα εκείνα που θα προκύπτουν ως προϊόν εσόδων», αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα παρα πολύ σημαντικό μέτρο που θα αποτελέσει μια πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση.

Στην αρχή της δήλωσής του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε και αυτός πως «υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες», πρόσθεσε πάντως πως υπάρχουν ακόμη ζητήματα σε εκκρεμότητα.

Προανήγγειλε επίσης συνολική διεκδίκηση σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα. «Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα, έτσι ώστε όταν θα έρθει το όλο πακέτο στη Βουλή, να είναι ενταγμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, τη φορολογία, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και κάθε τι άλλο που μπορεί να υπάρξει ως μεταρρύθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron