Κοινωνία
Συνελήφθη 27χρονος για το φονικό στην Αγία Νάπα

Συνελήφθη 27χρονος για το φονικό στην Αγία Νάπα

  • 27 Σεπτεμβρίου 2012, 12:31

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα ένας 27χρονος Ελληνας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές, για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, από την έρευνα της κυπριακής αστυνομίας προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε επικοινωνία πριν και μετά την πενταπλή εκτέλεση, με έναν από τους δύο κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς, σε κινητό τηλέφωνο που αγοράστηκε ειδικά για την πολύνεκρη «επιχείρηση».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Για την ίδια υπόθεση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές και για ακόμη έναν Έλληνα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στην Κύπρο την ημέρα της διάπραξης του εγκλήματος, ενώ στις 30 Ιουνίου συνελήφθησαν και έχουν προφυλακιστεί, δύο ακόμη άτομα, ένας 29χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στον χώρο των αντιεξουσιαστών, και ένας 41χρονος, που φέρεται να είχε εμπλακεί παλαιότερα σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Το χρονικό της πενταπλής δολοφονίας

Το στυγερό έγκλημα συνέβη στις 23 Ιουνίου στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας στην Κύπρο. Ηταν η πρώτη φορά που στη Μεγαλόνησο σημειωνόταν πενταπλή δολοφονία.

Οι πέντε δολοφονηθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε σκοτεινό περιφερειακό μονόδρομο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Οι δράστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι, πυροβόλησαν ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει.

Οι σφαίρες έπληξαν τα θύματα στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ το διάτρητο από σφαίρες αυτοκίνητο συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.

Οι τέσσερις πέθαναν ακαριαία, ενώ ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αυτοψία έδειξε ότι όλα τα θύματα έφεραν τραύματα από πυροβόλο.Αμέσως μετά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να ψάχνουν για στοιχεία, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων ξεκίνησε τη διενέργεια ερευνών και ανακρίσεων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Δεδομένου ότι τα πέντε θύματα εργάζονταν στην προσωπική ασφάλεια Κύπριου επιχειρηματία, οι δολοφονίες χαρακτηρίστηκαν ως «μαφιόζικη υπόθεση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron