Αθλητικά
"Κανείς Ολυμπιακός δεν εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα"

"Κανείς Ολυμπιακός δεν εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα"

  • 25 Σεπτεμβρίου 2012, 14:22

Με αφορμή τη θέση και αντίληψη, ότι «κάθε κριτική άποψη για την εμφάνιση της ομάδας, τις μεταγραφές, τον σχεδιασμό ή oτιδήποτε άλλο, έχει στόχο να χτυπήσει τον Ολυμπιακό», οι Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση που εκφράζει τη δική τους θέση:

«Οι Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες, με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Σάββα Θεοδωρίδη, Αντιπροέδρου της ΠΑΕ, στην επίσημη σελίδα της ομάδας μας, αισθανόμαστε ότι πρέπει να εκφράσουμε την σκέψη μας, όχι βέβαια σαν αντιπαράθεση με τον αγαπημένο μας Σάββα Θεοδωρίδη, εμβληματικό ποδοσφαιριστή της Χρυσής Δεκαετίας του Θρύλου μας, επιστήμονα, άνθρωπο και, κυρίως, Ολυμπιακό, αλλά με μια δογματικά εμφανιζόμενη θέση και αντίληψη ότι κάθε κριτική άποψη για την εμφάνιση της ομάδας, τις μεταγραφές, τον σχεδιασμό ή oτιδήποτε άλλο, έχει στόχο να χτυπήσει τον Ολυμπιακό.

Σε αυτή μας την ενέργεια δεν προβαίνουμε γιατί η εν λόγω ανακοίνωση θεωρούμε ότι ακούγεται κάπως απαξιωτική για επιστήμονες ή πανεπιστημιακούς, αλλά επειδή νομίζουμε ότι ακούγεται κάπως απαξιωτική και για κάθε Ολυμπιακό ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή κοινωνικής θέσης.

Δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς, αλλά είναι βεβαιότατο ότι είναι πάρα πολλοί, οι Ολυμπιακοί, επιστήμονες και μη, μέλη των ΘΚΕ και μη, οργανωμένοι και μη, που είπαν, έλεγαν και λένε τη γνώμη τους με κριτική διάθεση, στο γήπεδο, στις δουλειές μας, και στις παρέες μας. Δεν είναι λόγος αυτός να αμφισβητείται η Ολυμπιακοφροσύνη κανενός Ολυμπιακού. Και όλοι, μα όλοι, οι Ολυμπιακοί μπορούν να έχουν την όποια γνώμη και να κάνουν κριτική , όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος , αλλά, και αδιαμφισβήτητο αυτό, το κάνουν επειδή ανιδιοτελώς αγαπάνε, πονάνε και ματώνουν οικονομικά, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για όλους εποχή, για τον Ολυμπιακό μας.

Κανείς Ολυμπιακός δεν μιλάει ενδεδυμένος με κόκκινο μανδύα και ούτε έμμεσα ή άμεσα εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, αλλά εκφράζεται με ερυθρόλευκη καρδιά, κι όσοι φοράμε την κόκκινη φανέλα πηγαίνοντας στο γήπεδο για να δούμε τον Ολυμπιακό μας, την ίδια φανέλα που τίμησε όσο ολίγιστοι ο αγαπημένος μας Σάββας Θεοδωρίδης, το κάνουμε για να είναι κοντά στην καρδιά μας το σήμα του Ολυμπιακού μας. Του Ολυμπιακού όλων μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron