Πολιτική
Ύβρεις και απειλές χθες στο Κοινοβούλιο

Ύβρεις και απειλές χθες στο Κοινοβούλιο

  • 21 Σεπτεμβρίου 2012, 08:10

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Δ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους Χρυσαυγίτες ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβαίνουν σε βίαιες πράξεις.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε αναστάτωση στα έδρανα της Χρυσής Αυγής. «Σας έπιασε ο πόνος τώρα! Οι μισοί από εσάς είναι μασόνοι», έλεγε ο βουλευτής Γ. Γερμενής, για να προσθέσει: «Εμείς υπηρετήσαμε στα σύνορα». Ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναζε: «Ποιος έκανε τη σημαία σκουπόξυλο; Εμείς τιμούμε τη σημαία».

Την ίδια στιγμή, ο προεδρεύων Λεωνίδας Γρηγοράκος καλούσε τους παρισταμένους να σεβαστούν τον χώρο. Η ένταση μεταφέρθηκε και στη διάσκεψη των προέδρων, με τον βουλευτή Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος Χρήστος Παππά να επιτίθεται κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, αποκαλύπτοντας συνομιλία που είχε ο ίδιος με υπασπιστή του υπουργού αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης για την απόσυρση των αστυνομικών από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς, σε οξύ ύφος, ζήτησε από τον Νίκο Δένδια να σταματήσει η ΕΥΠ να τους παρακολουθεί. «Μαζέψτε τους ρουφιάνους της ΕΥΠ που μας παρακολουθούν, γιατί δεν μας αρέσουν οι φάτσες τους. Εμείς δεν είμαστε κατά των αστυνομικών, αλλά ο Δένδιας είναι αυτός που ξεκίνησε την ιστορία», είπε ο κ. Παππάς.

Κι ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορούσε τον Ηλία Κασιδιάρη ότι είναι «νοσταλγός του Χίτλερ», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως «δεν πρέπει να μαλώνουν τα κόμματα για το ποιος έφερε το κόμμα του στη Βουλή, αφού αυτό έγινε από τον λαό. Όποιος αυτό δεν το αποδέχεται μπορεί να κάνει πραξικόπημα», κατέληξε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron