Editorial
Με χάρακα, όχι διαβήτη...

Με χάρακα, όχι διαβήτη...

  • 21 Σεπτεμβρίου 2012, 08:00

Κάθε πρωί χαίρεσαι να τον ακούς. Η ίδια τσιριχτή φωνούλα, το ίδιο ευαγγέλιο, τα αμετακίνητα επιχειρήματα που όσο βρισκόταν στον ΛΑΟΣ ούτε που τολμούσε να ξεστομίσει.

Τελικά, η τηλεοπτική ΝΔ... μπουμπούκιασε!

Άσε πια εκείνος ο Βορίδης, που έφτασε να επικαλείται τον Μαξ Βέμπερ για να πείσει τον λαό στην ευτυχία της πείνας!

Κάτι σαν το "είναι ευλογία για τον τόπο το Μνημόνιο" κάποιας ψυχής με καμιά πενηνταριά σπίτια και μερικά στρέμματα κοιλιάς...

Άντε τώρα να εξηγήσεις το άδειο καλάθι της νοικοκυράς και τα χρέη των ρημαγμένων με όρους πολιτικής κοινωνιολογίας.

Σαν να λέμε, τράβα στο αφεντικό σου και μίλα του για τον Κάρολο. Όχι, βρε παιδί μου, όχι τον Παπούλια, τον άλλον εννοώ, τον πολυγραφότατο, που τρίζουν τα κόκαλά του.

Ρώτησαν λοιπόν σε πρωινή εκπομπή τον Χατζησωκράτη τι είναι Κεφάλαιο, κι αυτός προσπαθούσε να ξεμπερδέψει την γλώσσα του. Δεν χρειάζονται πάπυροι και πτυχία, Δημήτρη μου, για να δώσεις τον ορισμό, μήτε και σπουδές στο Χάρβαρντ.

Ο γερο Μαρξ χρειάστηκε τρεις τόμους για να το ορίσει, μα σήμερα όλα είναι απλούστερα: Κεφάλαιο είναι αυτό που λείπει απ' τους συνεχώς στυμμένους φορολογούμενους.

Θα μου πεις τώρα, κι από τα κρατικά ταμεία επίσης. Δεν διαφωνώ. Η διαφορά μας είναι ότι, σε αυτά τα δεύτερα, το Κεφάλαιο υπήρχε. Στον λαό ποτέ!

Και να 'ταν μονάχα αυτό...

Το Κεφάλαιο των κρατικών Ταμείων είχε κακές συνήθειες: Έπινε συνεχώς... Red Bull που δίνει φτεραααααά!

Παγκόσμια μέρα αλτσχάιμερ η σημερινή, διερμηνεύω τα χρόνια μου πολλά στον ελληνικό λαό που ακόμη παραμυθιάζεται με τις κόκκινες γραμμές των πολιτικών μας.

Καλά μάς τα κάνουν, αφού κανείς δεν βρίσκεται να τους υπενθυμίσει ότι οι κόκκινες γραμμές τραβιούνται με χάρακα, όχι διαβήτη...

Με διαβήτη μόνο κύκλους κάνεις, σαν αυτούς που κάνουν στον αέρα τα όρνια, μόλις μυριστούν ψοφίμι...

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron