Πολιτισμός
Ηρώδειο: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον "Αμφιτρύωνα" του Μολιέρου

Ηρώδειο: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον "Αμφιτρύωνα" του Μολιέρου

  • 17 Σεπτεμβρίου 2012, 18:22

Ηταν δεδομένο: τα εισιτήρια για τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου, που θα παρουσιαστεί το βράδυ της Πέμπτης (20/9) στο Ηρώδειο, με την υπογραφή του Λευτέρη Βογιατζή, εξαντλήθηκαν. Μάταια ο κόσμος ψάχνει ακόμα για μια θέση στις κερκίδες, στην τελευταία σειρά ή στο πλάι του άνω διαζώματος. Μάταια τηλεφωνεί και ξανατηλεφωνεί στο ταμείο του Φεστιβάλ, άδικα προσπαθεί να βρει μια άκρη στα γραφεία του Εθνικού Θεάτρου, μια που πρόκειται για δική του παραγωγή. Η παράσταση είναι sold out, τελεία και παύλα.

Μόνον που κάτι τέτοιο το θεωρούσαμε όλοι δεδομένο, γι' αυτό και είναι άξιον απορίας γιατί δεν δόθηκε ακόμα μια (δεύτερη) βραδιά στο Ηρώδειο. Με οκτώ συνολικά παραστάσεις (εκ των οποίων δύο στην Επίδαυρο και μία στην Κύπρο), η πιο ενδιαφέρουσα θεατρική δουλειά του καλοκαιριού, βρέθηκε να κυνηγά με κόπο μια ημερομηνία και να μην διεκδικεί, ως αυτονόητο, μια δεύτερη...

Η ευθύνη μοιάζει να βαρύνει το ίδιο το Εθνικό Θέατρο, που όφειλε να προβλέψει ό,τι είχαμε προβλέψει όλοι μας: ότι μια βραδιά δεν φθάνει για να ικανοποιήσει ένα κοινό που από τις αρχές Αυγούστου άκουγε και ακούει για την παράσταση που «δεν πρέπει να χάσει». Κοιτάζοντας ωστόσο συνολικά το πρόγραμμα του Ηρωδείου, από τις επιδαυριακές παραστάσεις μόνον οι δύο του Εθνικού δεν εντάχθηκαν εγκαίρως στο προγραμματισμό του φθινοπώρου -οι «Νεφέλες» άλλωστε δεν παίχθηκαν, ενώ η ημερομηνία για τον «Αμφιτρύονα» ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναν μήνα μετά την πρεμιέρα της Επιδαύρου. Αντιθέτως τόσο οι «Εκκλησιάζουσες» όσο και ο «Οιδίπους Τύραννος» παρουσιάστηκαν για δύο βράδια στο Ηρώδειο, ενώ οι «Ιππής» και η «Ειρήνη», για μία.

Λες και δεν αποτελεί κοινό και διαχρονικό μυστικό ότι κάθε δουλειά του Λευτέρη Βογιατζή προκαλεί το ενδιαφέρον, γεμίζοντας αίθουσες, θέατρα και αμφιθέατρα. Πώς λοιπόν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο «Αμφιτρύων», ο τρίτος Μολιέρος που σκηνοθετεί; Ας το ξανασκεφθούν στο Εθνικό: μπορεί να προλαβαίνουν ακόμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron