Πολιτική
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα

  • 17 Σεπτεμβρίου 2012, 17:47

Οι εξαγωγές φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι νόμιμες μόνο στον βαθμό που εξασφαλίζεται η εγχώρια επάρκεια, υπογραμμίζει, σε ερώτηση βουλευτών του προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Ταυτόχρονα, ζητά ενημέρωση της Βουλής για το πώς θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή φαρμάκων στο ΕΣΥ, με ταυτόχρονο έλεγχο του νόμιμου ή μη των ποσοτήτων φαρμάκων που εξάγονται.

Στην ερώτηση, την οποία υπογράφουν οκτώ βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι τα υπέρογκα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θέτουν πλέον σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι λείπουν ακόμη και απολύτως απαραίτητα φάρμακα, ενώ οι ασθενείς επιδίδονται πια σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν αναγκαίες για την επιβίωσή τους θεραπευτικές αγωγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τέλος ότι από τα τέλη Μαΐου 2012, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να προβεί σε απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών σε φάρμακα αναντικατάστατα και φάρμακα σοβαρών παθήσεων, καθώς και να εισηγηθεί την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στις εταιρείες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron