Οικονομία
Βρέθηκαν ισοδύναμα μέτρα ύψους 517 εκατ. ευρώ

Βρέθηκαν ισοδύναμα μέτρα ύψους 517 εκατ. ευρώ

  • 13 Σεπτεμβρίου 2012, 19:32

Οφείλουν να γίνουν αποδεκτά, είπε στην Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος -

Λίστα με ισοδύναμα μέτρα για τα έτη 2013-2014 έναντι των περικοπών που απαιτεί η τρόικα από τις αμοιβές των ενστόλων, παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι είναι «ψευδείς και κακοήθεις» οι ισχυρισμοί ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν μετακυλήσεις πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όπως δήλωσε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, σχετικά με την μετάθεση του χρόνου των τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, «είμαι από εκείνους που έχουν τονίσει ότι οι περικοπές στα εισοδήματα του ελληνικού λαού έχουν φέρει τον κόσμο στα όρια της αντοχής του», κάτι που συμβαίνει και στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έσπευσε να πει συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο και πρέπει να βγει από αυτόν νικήτρια γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία να κερδίσει το στοίχημα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό και τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, ότι «θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος για να μπορέσουμε να βγούμε από την σημερινή κατάσταση, να μη μας αλέσουν οι μυλόπετρες και να βγούμε από τις συμπληγάδες με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Όσον αφορά τα ισοδύναμα μέτρα που εμφάνισε ανέρχονται σε 517 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν: 80 εκατ. ευρώ από λειτουργικά έξοδα και 437 εκατ. ευρώ από εξοπλιστικά προγράμματα. Μεταξύ αυτών των περικοπών καταργούνται οριστικά εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 104 εκατ. ευρώ, ενώ τροποποιούνται συμβάσεις 333 εκατ. ευρώ προς τα κάτω σε ότι αφορά το ύψος, την ποσότητα και το χρόνο παραλαβής τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron