Αθλητικά
Γιαννακόπουλος: Δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγε ο Ζοτς

Γιαννακόπουλος: Δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγε ο Ζοτς

  • 13 Σεπτεμβρίου 2012, 19:11

Στη σημερινή (13/9) δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν λογικό να αναφερθεί εκτενώς στην αποχώρηση του πολυτροπαιούχου προπονητή κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπειτα από 13 χρόνια στον πάγκο του Τριφυλλιού.

«Ο Ομπράντοβιτς ήταν για μένα σαν δεύτερος πατέρας, ένας μεγάλος αδερφός. Νιώθω πολύ λίγος να μιλήσω για τον Ομπράντοβιτς, που εκτός από φίλος είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων», σχολίασε ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να κατανοήσει για ποιους λόγους ο «Ζοτς» έθεσε θέμα σεβασμού λίγες ημέρες προτού αποχωρήσει, ωστόσο επεσήμανε πως «αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων θα είχε πάει στην Τουρκία που του προσέφεραν περισσότερα χρήματα. Και το 2002, όμως, είχε μείνει στον Παναθηναϊκό με μικρότερο μπάτζετ. Θέλω να μάθω κι εγώ γιατί έφυγε»…

Αναλυτικά οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές, αλλά δεν ονομάτισε τον κουμπάρο και συνεργάτη του «Ζοτς» κ. Δημήτρη Ιτούδη για προσπάθεια απόδόμησης του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποκάλεσε τον εκπρόσωπο των αποχωρησάντων Μάικ Μπατίστ, Κώστα Καϊμακόγλου, Ιαν Βουγιούκα και Στράτο Περπέρογλου κ. Νίκο Λώτσο «εχθρό του Παναθηναϊκού». Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό («Ποτέ δεν ξεκινάει ως φαβορί. Πάντα θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση»), καθώς και στην πολυμετοχικότητα και την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»:

Για την απόφασή του να αναλάβει την πράσινη ΚΑΕ: «Είναι 25 χρόνια και παραπάνω που ο πατέρας μου Παύλος με τον θείο μου Θανάση έχουν δημιουργήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε μπασκετικό επίπεδο και δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια.

Προβλέποντας τι θα συμβεί σε οικονομικό επίπεδο και βλέποντας ότι δύσκολα θα συντηρήσουμε τον Παναθηναϊκό με 30-35 εκ. ευρώ ετησίως, αναζητήσαμε μια διάδοχη λύση, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος και αφού δεν μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε στην τύχη του τον Παναθηναϊκό να φτάσει σε διοικήσεις Πρωτοδικείου αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε».

Για τις συμβουλές του πατέρα του κ. Π. Γιαννακόπουλου: «Μου είπε… ‘’Δημήτρη εδώ θα γευτείς εκατομμύρια πίκρες και στο τέλος ίσως πάρεις ένα κύπελλο με μερικές σταγόνες ευτυχίας’’. Ηταν μια απόφαση δύσκολη, μου ζήτησε να το σκεφτώ. Με τις συμβουλές τους, ελπίζω να πετύχω κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι να υπάρχει προσπάθεια, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι μαζί, με το σταφ, τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, παλεύουμε να δούμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε».

Για τη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς: «Οι σχέσεις μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν σαν δεύτερος πατέρας, ένας μεγάλος αδερφός. Νιώθω πολύ λίγος να μιλήσω για τον Ομπράντοβιτς, που εκτός από φίλος είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων. Η σχέση μας παραμένει ζεστή, μιλάμε... Να πω την αλήθεια ακόμη και τώρα δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Ζέλικο όταν μίλησε για σεβασμό. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός από εμένα και την οικογένειά μου στο πρόσωπό του. Αν έχω στεναχωρηθεί, έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ γιατί ο φίλος μου Ζέλικο δεν έμεινε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, εμένα σε αυτή την προσπάθεια, με δύσκολα δεδομένα, τα οποία αλλάζουν. Ηταν όμως μια απόφαση δική του.

Ο Ζέλικο ήξερε από πέρυσι το καλοκαίρι ότι η διάθεση του πατέρα και του θείου μου ήταν να αποχωρήσουν. Εγώ δεν ήμουν τόσο ζεστός να αναλάβω στην αρχή, αφού δεν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών. Οταν είσαι ο κορυφαίος της Ευρώπης είναι λογικό να θέλεις να προπονείς και τους κορυφαίους της Ευρώπης. Εγιναν τρεις συναντήσεις, προσπάθησα να τον πείσω να μείνει, να του προσφέρω όσα παραπάνω σε επίπεδα συνθηκών».

Για το ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έθεσε θέμα σεβασμού λίγες ημέρες προτού αποχωρήσει: «Ο Ζέλικο είχε αποδείξει και το 2002-2003 όταν πήγαμε στον Σπόρτιγκ ότι έμεινε και με μικρότερο μπάτζετ. Αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων θα είχε πάει στην Τουρκία που του προσέφεραν περισσότερα χρήματα. Ποτέ δεν μου δόθηκε η αίσθηση ότι έφυγε για εμένα. Και αν τον ρωτήσετε το ίδιο θα πει. Εχουμε κάνει παρέα με τον κόουτς, είμαστε φίλοι. Κάναμε κάποιο γεύμα, μιλάμε και διοργανώνουμε ένα φιλικό προς τιμήν του, να τον τιμήσουμε στο ΟΑΚΑ.

Δεν έχω καταλάβει ποτέ το θέμα του σεβασμού. Τον έχουμε σεβαστεί απόλυτα, όπως και εκείνος την οικογένειά μας. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Το να κρατάει κανείς πικρία στον κόουτς, σε προσωπικό επίπεδο δεν γίνεται. Του είπα, ρε κόουτς θέλω να μείνεις εδώ πέρα, τι κάνεις; Εμένα αφήνεις; Στα 13 χρόνια που είμαστε μαζί σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές, είναι μια προσωπική του απόφαση, έχουμε άριστες σχέσεις και δεν θα αλλάξουν σε οποιαδήποτε ομάδα και να πάει. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από όλα τα άλλα. Θέλω να μάθω κι εγώ γιατί έφυγε».

Για την επόμενη ημέρα στον μπασκετικό ΠΑΟ: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τον κορυφαίο Ελληνα προπονητή, είμαι πεπεισμένος με τις δυνατότητες που έχει και την ομάδα που φτιάχνει ότι θα έχουμε επιτυχίες. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Ισως να μας λείπουν κάποια συστατικά, καμιά 20αριά εκατομμύρια το χρόνο, αλλά τη συνταγή της επιτυχίας την έχουμε».

Για το εάν θα καλούσε τον Ζοτς να προσφέρει από άλλο πόστο: «Γι' αυτό του είπα έλα να γίνουμε συνέταιροι. Σίγουρα χάρηκε, συγκινήθηκε, του δείξαμε τη διάθεση να γίνει συνέταιρος, ήταν μια πρόταση γάμου να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό. Οχι να γίνει και να φύγει... Εγώ αυτά που είπε τη βραδιά του τελευταίου τελικού τα εξέλαβα ότι θα έμενε. Μου έκανε εντύπωση, όμως, γιατί από την πρώτη κουβέντα δεν έδειχνε τόσο ζεστός για να μείνει.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον Ζέλικο. Ο πατέρας και ο θείος μου δεν πήραν καθόλου μέρος στις συζητήσεις, ήταν μια συνειδητή απόφαση ότι ήταν η τελευταία τους εμπλοκή με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ μου τα δύσκολα, ήταν πρόκληση για εμένα, μου αρέσουν οι προκλήσεις και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

Για την άρνηση του κ. Δ. Ιτούδη να αναλάβει: «Δεν το γνωρίζω, κάναμε μια συνάντηση με τον Ιτούδη, του είπα τι μπορούμε να προσφέρουμε σαν οικογένεια, αλλά ο Δημήτρης έκανε την επιλογή του».

Για την πρόταση στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αναλάβει προπονητής: «Δεν ήθελε να σκοτώσει ακόμη τον παίκτη μέσα του. Μια κίνηση που θέλει να την κάνει στο μέλλον, αλλά δεν ήταν έτοιμος ακόμα».

Για τον κ. Αργύρη Πεδουλάκη: «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιον μέσα από την ομάδα, να γνωρίζει πράγματα, να έχει ζήσει τον κορυφαίο Ομπράντοβιτς. Ηταν πρώτος μετά στη λίστα ο Αργύρης, ταιριάζουν οι απόψεις μας για το μέλλον του Παναθηναϊκού, συμφωνήσαμε σε πέντε λεπτά και συνεχίσαμε. Δεν φοβάται, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε μια θέση που άλλοι θα το σκέφτονταν διπλά και τριπλά. Πάρα πολύ εργατικός, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και ξέρει τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν μέλος του».

Για το αν θα έχει πίστωση χρόνου ο κ. Πεδουλάκης: «Από εμένα προσωπικά και τη διοίκηση 100%, ελπίζω το ίδιο και από τον κόσμο γιατί η ομάδα έχει την ανάγκη να την αγκαλιάσει ο κόσμος της που είναι και η μεγάλη της δύναμη».

Για το αν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για την αγορά της ΚΑΕ: «Το θέλω της οικογένειας ήταν ο Παναθηναϊκός να μείνει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, να διεκδικεί όλους τους τίτλους. Εμείς δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, γι' αυτό και ψάξαμε όλους τους καλούς Παναθηναϊκούς στην Ελλάδα, αλλά δεν υπήρξε τίποτα και από κανέναν. Προσεγγίσαμε ακόμα και ανθρώπους που στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ είχαν εμπλακεί με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι και στον κ. Σταθοκωστόπουλο απευθυνθήκαμε, αφού είχε αποδείξει ότι λατρεύει τον Παναθηναϊκό. Εγιναν προσεγγίσεις και στον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Πατέρα, τον κ. Πολέμη. Οχι στον κ. Βαρδινογιάννη, γιατί ήθελε να φύγει απ' το ποδόσφαιρο.

Οι απαντήσεις ήταν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Οι επαφές με αυτούς τους ανθρώπους δεν έγιναν απευθείας από εμένα, έγιναν από τρίτο πρόσωπο που ρώτησε αν τους ενδιέφερε. Οι Αμερικανοί όταν είδαν ότι ο Παναθηναϊκός χάνει 15 εκ. ευρώ το, χρόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Όπως και με τους Ρώσους, δεν προχώρησε. Σήμερα το μπάτζετ είναι κάτι πάνω από 12 εκ. ευρώ».

Για το αν με τα σημερινά δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή: «Το ελπίζω, είναι μια νέα προσπάθεια, νέα διοίκηση, 12 νέοι παίκτες. Μόνο να ελπίζω μπορώ. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά δυστυχώς όπως έχουν έρθει όλα ανάποδα στην Ελλάδα και μας ξημερώνουν μέρες διαφορετικές, έτσι και στον Παναθηναϊκό μπορεί να μην έρθουν. Ελπίζω ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Τον έχουμε απόλυτη ανάγκη».

Για τα οικονομικά μεγέθη σε συνάρτηση με το ποδόσφαιρο: «Είναι εντελώς διαφορετικά τα νούμερα του μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν στα 20-35 εκ. μπάτζετ και τα έσοδα 5-7 εκατ. ευρώ. Φέτος τα έσοδα θα είναι στα 5,5 εκ. ευρώ και θα μπούμε μέσα περίπου 7 εκατ. ευρώ ».

Για το αν ο Ολυμπιακός ξεκινά ως φαβορί: «Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινά ως φαβορί. Πάντα θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση».

Για την οικογένεια των αδερφών Αγγελόπουλων: «Το αν είναι επιτυχημένοι φάνηκε πέρυσι αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Αν θα είναι επιτυχημένοι και φέτος θα αποδειχθεί. Η οικογένεια Αγγελόπουλοι είναι από τις πιο σοβαρές στην Ελλάδα, κάνοντας πρωταθλητισμό στο επιχειρείν και στον αθλητισμό. Αρχίζουν και αποδίδουν οι προσπάθειές τους».

Για το αν υπάρχει παρασκήνιο στο μπάσκετ: «Από αυτά που ακούω, στο ποδόσφαιρο είναι ο χώρος πιο βρώμικος. Εμένα με ενδιέφερε στα 40 λεπτά να έχουμε την καλύτερη ομάδα και μέχρι εκεί κοιτάμε. Τώρα τι γίνεται έξω από το παρκέ δεν με απασχολεί καθόλου».

Για τον οπαδό που «κρύβει» μέσα του: «Ελπίζω να μπορέσω να συγκρατήσω τον οπαδό μέσα μου. Δύσκολο γιατί είμαι από τα έξι χρόνια μου στα γήπεδα. Οταν βλέπεις τους δικούς σου να κλαίνε, όταν χάνει η ομάδα και να πανηγυρίζουν, όταν κερδίζει, είναι λογικό να είσαι και οπαδός».

Για τον θείο του κ. Θ. Γιαννακόπουλο, που έχει δηλώσει ότι είναι «αντι-Ολυμπιακός»: «Είναι ο πιο Παναθηναϊκός που υπάρχει. Ξυπνάει και κοιμάται με τον Παναθηναϊκό μέσα του. Αν έχει κάνει και κάποια λάθη ποιος δεν έχει κάνει; Για να είναι κανείς καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αντι-Ολυμπιακός».

Για το αν είναι και ο ίδιος αντί-Ολυμπιακός: «Για να είσαι καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είσαι και αντι-Ολυμπιακός, συμβαίνει έτσι και στην άλλη περίπτωση».

Για την αποχώρηση του Μάικ Μπατίστ: «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, προσωπικά έχω τεράστια αδυναμία στον Μάικ και προσωπική σχέση. Ηταν ένας από τους λίγους αθλητές για τους οποίους ήμουν έτοιμος να υπερβώ το μπάτζετ. Είχε γίνει μια αρχική πρόταση από τον κ. Λώτσο, είχε ζητήσει κάποια χρήματα, του είπα ό,τι πρόταση και να έχεις θα προσπαθήσω να την ματσάρω, έφτασα στο σημείο να προτείνω ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Ο Μάικ ήταν πάρα πολύ δεμένος με τον Ομπράντοβιτς. Ολοι οι αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του, έγιναν κατά 50% καλύτεροι. Με τίποτα δεν περίμενα να φύγει ο Μάικ. Είχα ένα μπλοκάκι και σχεδιάζοντας την ομάδα ξεκινούσα πάντα από δύο ονόματα: Δημήτρης Διαμαντίδης - Μάικ Μπατίστ».

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Ποτέ δεν περίμενα να φύγει. Ο Σάρας δεν πίστεψε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Ηθελε να πάει σε μια ομάδα που θα παίξει στο φάιναλ φορ. Τον διαβεβαιώ, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει  στο φάιναλ φορ. Οταν έχεις μάθει στον πρωταθλητισμό, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Το γεγονός ότι θέτεις κάποιους στόχους, αν πετύχεις ή αποτύχεις δεν αλλάζει κάτι. Στη ζωή μπορείς να αποτύχεις, αλλά πάντα πρέπει να έχεις ψηλούς στόχους. Θα μπορούσα να κλαίγομαι. Ακόμα και με μειωμένο μπάτζετ θα διεκδικήσουμε και τις τρεις κούπες. Εμείς θα είμαστε στο φάιναλ φορ, τώρα δεν ξέρω αν θα είναι και ο Γιασικεβίτσιους».

Για την αποχώρηση του Στράτου Περπέρογλου: «Ο Αργύρης μου είχε πει ότι δεν τον είχε στα πλάνα μου. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι το βασικό μας τριάρι. Του κάναμε μια πρόταση για να μείνει, τελικά έμαθα ότι πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα. Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ο Σπανούλης, αλλά ο μάνατζερ του Περοπέρογλου, όπως ο κ. Λώτσος έπαιξε ρόλο και στο γιατί δεν είναι στον Παναθηναϊκό ο Μάικ, ο Καϊμακόγλου, ο Βουγιούκας».

Για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παναθηναϊκού και Ν. Λώτσου: «Κανένας πόλεμος δεν έχει ξεσπάσει, απλά δεν ήθελε κανέναν παίκτη του στον Παναθηναϊκό φέτος. Οταν του είπα θέλω πάση θυσία να μείνει ο Μάικ και εκείνος έψαχνε από το Καζάν μέχρι δεν ξέρω πού αλλού να του βρει ομάδα. Εχω γνώμη γι' αυτό αλλά δεν θέλω να τη μοιραστώ. Εχουν παίξει ρόλο άνθρωποι γύρω από τον κόουτς, όχι ο Ομπράντοβιτς και διευκρινίζω ότι όλα έγιναν εν αγνοία του. Ανθρωποι από το περιβάλλον του μαζί με τον κ. Λώτσο προσπάθησαν να αποδομήσουν το δημιούργημα αυτό».

Σε ερώτηση αν εννοεί τον κ. Δημήτρη Ιτούδη, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να επεκταθώ».

Για τον Βασίλη Καββαδά: «Ο Καββαδάς ήταν ένας αθλητής που τον θέλαμε στον Παναθηναϊκό. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι διαφορετικές. Κάποτε σφαζόμασταν για τον Γιασικεβίτσιους στα 3,5 εκατ. ευρώ και τώρα για τον Καββαδά στις 250 χιλιάδες. Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθε γιατί δεν άλλαξε μάνατζερ. Ο κ. Λώτσος είναι εχθρός του Παναθηναϊκού και δεν θα συνεργαστούμε ξανά μαζί του».

Για τις μαζικές αποχωρήσεις και αν τον πείραξαν: «Αισθάνθηκα πικραμένος με τις μαζικές αποχωρήσεις».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Αλίμονο, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με τον Διαμαντίδη. Ηδη έχουμε μπει σε κάποιες συζητήσεις ανανέωσης, ο Διαμαντίδης είναι παιδί του Παναθηναϊκού, η σημαία μας, ελπίζω να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο μπορώ να πω. Οπότε για αυτό το παιδί υπερβαίνεις τα πάντα».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Για τον Σπανούλη την κάναμε την κουβέντα, αλλά επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει».

Για τη σκέψη να αναλάβει πρόεδρος της ΚΑΕ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Του είχα πει αν θέλει να αναλάβει πρόεδρος, μου είπε ότι πρέπει να βγω εγώ μπροστά. Είναι δίπλα μου, έχουμε καταπληκτική σχέση, τον συμβουλεύομαι για τα πάντα».

Για την πρόταση στον Αντώνη Φώτση: «Ο Αντώνης έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι, προσφέραμε κάποια χρήματα, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Το συζητήσαμε, με τον αθλητή υπήρχε η διάθεση να επιστρέψει. Είναι 31 ετών, ελπίζω να τον ξαναδούμε με το τριφύλλι στο στήθος, οπωσδήποτε. Είναι παίκτης κλειδί, ένας αθλητής που η απουσία του ήταν ένας από τους λόγους που πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα».

Για μεταγραφή από το ΝΒΑ: «Προσπαθήσαμε να φέρουμε έναν αθλητή από το ΝΒΑ, το να συζητάμε τώρα για ονόματα που δεν ήρθαν, τι νόημα έχει; Το να φέρεις ένα μεγάλο όνομα δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Ολοι θέλουν να μείνουν εκεί για λάμψη, κόσμο, χρήματα, η Ευρώπη είναι δεύτερη επιλογή τους. Οσοι, με τους οποίους μιλήσαμε, τελικά έκλεισαν σε ομάδες του ΝΒΑ».

Για τον Ντομινίκ Ουίλκινς και το αν εκείνος είχε βάλει τη... φιτιλιά στον πατέρα του, ώστε να τον φέρει στην Ελλάδα: «Τότε είχαμε κατά την άποψή μου καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και εκείνος έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Είπα στον πατέρα μου να φέρουμε έναν πολύ καλύτερο παίκτη, ώστε καμιά σφυρίχτρα να μην μπορεί να μας κλέψει το πρωτάθλημα».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς, όταν επιλέγει κάποιον, δεν μου πέφτει λόγος να πω θα πάρουμε εκείνον. Τη συνταγή την ξέρουμε. Ακούμε τον προπονητή. Ο,τι λέει, λέμε ναι, αρκεί να μπορούμε. Αυτό έγινε και φέτος. Ο Σοφοκλής έχει πάρα πολλή όρεξη για δουλειά και να ξαναπαίξει σε υψηλό επίπεδο. Το έχει πάρει πάρα πολύ σοβαρά ».

Για τον νέο ρόλο του Διαμαντίδη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια, μια φαμίλια και ο Διαμαντίδης είναι ο πάτερ-φαμίλιας».

Για τα νέα παιδιά που βρίσκονται στο ρόστερ του Τριφυλλιού: «Ο χρόνος θα δείξει για τα νέα παιδιά. Να έχουν στο κεφάλι τους στη δουλειά, να μην ακούν τίποτα, να μη διαβάζουν τίποτα και να έχουν στο μυαλό τους, ότι όποιο νέο παιδί δουλέψει θα πετύχει στη ζωή του. Οποιοσδήποτε αθλητής αυτή τη στιγμή, από τα 14 και πάνω, έχει κάποιο ταλέντο ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό».

Για το άνοιγμα στην Κίνα: «Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πρόθεση να πάρει και έναν Κινέζο στο ρόστερ του, θέλουμε να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας. Το μοντέλο να υπάρχει ένας πλούσιος ιδιοκτήτης που βάζει 20-30 εκ. ευρώ έχει τελειώσει. Θα πρέπει να ισοσταθμίσουμε έσοδα έξοδα, το χρήμα όλο υπάρχει στην Κίνα, αρκετοί αθλητές έχουν κάνει το μεγάλο βήμα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα έχουμε περισσότερα έσοδα, να ανοίξει η αγορά. Και στα τηλεοπτικά. Τα παραδείγματα Μάντσεστερ και άλλων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, λένε ότι εκεί στην Ασία υπάρχουν έσοδα.

Εχουμε καταλήξει σε παίκτη, τον Γκούο. Είναι ένας πιτσιρικάς 18 ετών. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τον φέρουμε, αν και υπάρχουν δυσκολίες με την κυβέρνηση και άλλα τέτοια. Ευελπιστούμε ότι με μία τέτοια κίνηση, προσβλέπουμε σε κάποια τηλεοπτικά δικαιώματα. Προσπαθούμε για κάποια φιλικά με την Εθνική Κίνας ή την πρωταθλήτρια της χώρας. Δεν υπάρχει ταβάνι στα έσοδα από την Κίνα… Είχαμε στο στόχαστρο και έναν παίκτη Κινέζο από το ΝΒΑ αλλά αυτός έσπασε το πόδι του, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε έπρεπε να στραφούμε σε άλλες λύσεις».

Για το «4άρι» που ψάχνει ο Παναθηναϊκός: «Ο κόουτς ακόμα ψάχνει, θέλει να δει και την ομάδα πώς προχωράει, τι χαρακτηριστικά θα έχει ο παίκτης. Είμαστε ακόμα στο ψάξιμο"».

Για την είσοδό τους στα αποδυτήρια και το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης» μετά την ευρωπαϊκή ήττα από το Μαρούσι την περίοδο 2009-10: «Εχεις μια ομάδα που κοστίζει 37 εκατ. ευρώ και ξαφνικά αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Είμαι οπαδός, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Κακώς πήρα την πρωτοβουλία, μπήκα στα αποδυτήρια και είπα κάποια πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Όσον αφορά το πρωτοσέλιδο, μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη, όλοι κάνουμε. Ηταν ένας λάθος».

Για το αν έχει την ωριμότητα, ώστε να διαχειριστεί αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον με διαφορετικό τρόπο: «Οφείλω να έχω την ωριμότητα και πιστεύω πως θα την έχω ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟ και όχι ως επώνυμος οπαδός για να συγκρατήσω το οπαδιλίκι».

Για την άρνηση του Ολυμπιακού να τον φιλοξενήσει στον περυσινό πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ: «Μου είπαν να πάω να κάτσω στον πάγκο. Δεν επιτρέπεται αυτό. Σε σουίτα του ΟΑΚΑ και με όλα τα κομφόρ έχουν έρθει οι Αγγελόπουλοι. Εχουμε κάνει συσκέψεις στον ΕΣΑΚΕ για να πηγαίνει ο κόσμος στις αντίπαλες έδρες».

Για το λόγο που δεν μπορούν να βλέπουν μαζί με τους αδερφούς Αγγελόπουλους τα ντέρμπι: «Τις ίδιες απορίες έχω και εγώ».

Για το «θα πάρω την ομάδα και θα φύγω» που είχε πει κάποτε ο κ. Ομπράντοβιτς: «Ισως και να ήταν ο μόνος τρόπος».

Για τα έξι αστέρια και τους στόχους που θέτει ο ίδιος: «Οσο πιο ψηλά γίνεται. Ο πρώτος στόχος να αποτρέψουμε την καταστροφή, επιτεύχθηκε. Στόχος δεύτερος αυτά τα έξι να τα κάνουμε 7-8-10 όσα περισσότερα γίνονται. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ο Ελληνας έχει το DNA να πρωταγωνιστεί. Το μόνο που θέλω να προσθέσω, να περάσω στον κόσμο να καταλάβει ότι η ομάδα μας έχει ανάγκη όλους, τα παιδιά είναι νέα, η ομάδα είναι νέα, η σχέση είναι όσο πιο δεμένη απέναντι στην ομάδα και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί».

Οι απόψεις του Δ. Γιαννακόπουλου για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ

Για την αγάπη του για την Γιουβέντους: «Είμαι άρρωστος με την Γιουβέντους. Αν πήγαινε ο Ντελ Πιέρο στον Ολυμπιακό, θα είχα θέμα μέσα μου. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να του κάνει συμβόλαιο η Γιουβέντους για άλλο ένα χρόνο. Στο Καραϊσκάκη δεν θα πήγαινα».

Για την αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη: «Θα ήθελα να μείνει ο Καραγκούνης, είναι σημαία. Αν ήταν στο μπάσκετ, θα προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε. Ακόμα και αν δεν είναι στα πλάνα του προπονητή, κάποιους παίκτες-σημαία προσπαθείς έτσι κι αλλιώς να τους κρατήσεις»

Για την πολυμετοχικότητα το 2008 και την ΠΑΕ: «Είχε έρθει ο Βγενόπουλος στην ΒΙΑΝΕΞ και μίλησε με τον πατέρα μου και εμένα, ήθελε στήριξη. Εγινε η πρώτη συνέντευξη της ΠΕΚ, αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα. Αρχικά είπαμε μπαίνουμε μέσα με ποσοστό και μετά θα πείσουμε τον Βαρδινογιάννη να αγοράσουμε το ποσοστό του. Ξεκινά η πολυμετοχικότητα και πολύ σύντομα ο Βγενόπουλος, ενώ έχει χρησιμοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων, η ομάδα έγινε ‘’two men show’’, Βγενόπουλος και Πατέρας να κάνουν τα πάντα. Το 2009 όταν πήγα στον Βγενόπουλο για να προχωρήσουμε την αγορά, μου είπε ‘’άλλαξαν τα πράγματα πλέον εν είμαι ο ίδιος όπως πέρυσι, άλλαξαν οι καταστάσεις. Προχώρα μόνος σου'’. Επεσα από τα σύννεφα, εκεί διαταράχθηκαν οι σχέσεις».

Γα την πρόταση της οικογένειάς του στον Γιάννη Βαρδινογιάννη το 2003: «Δίναμε 50 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ, μαζί με την Παιανία. Εκείνος μας είπε 50 εκατ. χωρίς την Παιανία, 100 με την Παιανία».

Για το περιβόητο ραντεβού στο «Πεντελικόν» μεταξύ των κκ. Π. Γιαννακόπουλου και Γιάννη Βαρδινογιάννη, που όλοι λένε ότι αποτέλεσε την αρχή της «συμμαχίας» των δύο ανδρών: «Το ραντεβού στο Πεντελικόν ήταν ασήμαντο, έτυχε και έγινε. Ποτέ δεν υπήρχε συμμαχία με τον Τζίγγερ. Οταν είδαμε ότι η νέα κατάσταση δεν έφερνε αποτέλεσμα, θεωρήσαμε ότι καλύτερα θα ήταν με τον Βαρδινογιάννη, χωρίς να θεωρούμε ότι στα 30 χρόνια πριν ήταν επιτυχημένα όλα.

Η αλαζονεία των κ.κ. Βγενόπουλου και Πατέρα είναι ο μοναδικός λόγος που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα. Οταν βάζουν κάποιοι χρήματα οφείλουν να ενημερώνονται. Για μεταγραφές αποφάσιζε ο Πατέρας κι ενημερώνονταν μόνο ο Βγενόπουλος. Σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει πόλεμος προς Βγενόπουλο και Πατέρα. Απλά όταν έκαναν λάθη ήμασταν εκεί για να τα αναδείξουμε. Με τον κ. Πατέρα έγιναν τηλεφωνικές επαφές, αλλά δεν υπήρξε ούτε από τη μεριά του ούτε και από τη δική μου, για να είμαι ειλικρινής, διάθεση να τα βρούμε».

Για το αν υπήρξαν λάθη και από την πλευρά του: «Υπάρχει δράση και αντίδραση. Για μένα πάντα φταίει η δράση. Η λανθασμένη δράση φέρνει λανθασμένη αντίδραση, αν με καταλαβαίνετε».

Για το αν υπήρχε η σκέψη να μπει στην ΠΑΕ: «Δεν μπορείς να συντηρήσεις και ΠΑΕ και ΚΑΕ μαζί. Αναγκαστικά έγινε επιλογή για την ΚΑΕ που ήδη η οικογένεια είχε ασχοληθεί τόσα χρόνια. Πέρασε από το μυαλό μας η ΠΑΕ, αλλά ο πατέρας και ο θείος μου δύσκολα θα μπορούσαν αυτή την εποχή να ανοίξουν νέο κύκλο. Οσο για μένα, είμαι πατέρας, έχω την ΚΑΕ, μια μεγάλη εταιρία με 1.200 υπαλλήλους, δεν είναι ήδη πολλά; Αυτή τη στιγμή γίνεται αξιόλογη προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Ολοι πρέπει να είμαστε στο πλευρό του. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Δεν θα ασχοληθώ με την ΠΑΕ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να `χτυπήσουμε' τον Ολυμπιακό».

Για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη: «Τον εκτιμώ ως επιχειρηματία, είναι πάρα πολύ καλός οικογενειάρχης. Εχει τα ελαττώματά του και αυτός, είναι Ολυμπιακός, τι να κάνουμε;»

Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία και για τις εγγραφές μελών που δεν πάνε τόσο καλά όσο θα ήθελε ο κ. Αλαφούζος: «Δεν έχει χρήματα ο κόσμος να εκταμιεύσει για το χόμπι του. Πιστεύω θα πετύχει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Παντού έχει επιτυχίες η οικογένεια Αλαφούζου και στα επιχειρηματικά, τα ναυτιλιακά, τα ΜΜΕ, γιατί όχι κι εδώ;»

Για τη διαφήμιση της εταιρίας του στο Καραϊσκάκη: «Ηταν μια διαφήμιση του ‘’newsbomb’’ σε όλα τα γήπεδα, άρα και στο Καραϊσκάκη. Αλλο η δουλειά άλλο το συναίσθημα».

Γιατί το καλοκαίρι απευθύνθηκε προς τους κκ. Βγενόπουλο και Πατέρα αναφορικά με την ΚΑΕ, αφού σύμφωνα με τη δήλωσή του εκείνοι «διέλυσαν» το ποδόσφαιρο: «Ετσι όπως ήταν η κατάσταση το καλοκαίρι ψάχναμε παντού για επενδυτές. Θα ήταν καλύτερο να μπουν εκείνοι από το να πάει η ομάδα στο Πρωτοδικείο».

Για τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Οταν βρέθηκα με τον Τζίγγερ μιλήσαμε για τον παρελθόν. Οπως εγώ παραδέχθηκα τα λάθη που έχω κάνει, έτσι τα παραδέχθηκε και εκείνος».

Για το αν μπορεί να υπάρξει μελλοντική συνεργασία Τζίγγερ - Γιαννακόπουλων για την ΠΑΕ: «Απ' ό,τι ξέρω ο κ. Βαρδινογιάννης έχει μεταβιβάσει τις μετοχές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία του κ. Αλαφούζου. Είναι δεδομένο ότι και εμείς και η δική του οικογένεια είμαστε Παναθηναϊκοί. Ολοι οι Παναθηναϊκοί πρέπει να βοηθάμε».

Για το τι πρέπει να κάνει ένας καλός και εύπορος Παναθηναϊκός, όπως λέει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Πρέπει να δώσει προσωπικό χρόνο και αν δεν μπορεί, να δώσει χρήματα».

Για το αν ο ίδιος έχει μπει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Μέχρι τώρα όχι, δεν έχω βάλει χρήματα. Κακώς που δεν το έχω κάνει, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος όχι, δεν θα συμμετέχει».

Για το αν μπορεί να υπάρχει επενδυτής από το εξωτερικό για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: «Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός είναι το καλύτερο όνομα, το καλύτερο brand name στην Ελλάδα. Θυμάμαι ότι έλεγαν παλιά, η Ελλάδα είναι Ακρόπολη και Panathinaikos. Βέβαια τώρα η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αποτρεπτική».

Για το αν ο ίδιος πηγαίνει στο γήπεδο: «Παλιότερα σε εποχή Σαραβάκου και Ζάετς, πήγαινα ανελλιπώς. Τα τελευταία χρόνια δεν πάω συχνά. Σίγουρα πάω όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, όταν παίζει η Γιουβέντους».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια λάθη που έχει κάνει: «Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω, λάθη κάνω, μαθαίνω από τα λάθη μου. Αν δεν είχα κάνει λάθη, δεν θα είχα μάθει, άρα θα τα έκανα κάποια στιγμή στο μέλλον».

Για το αν υπάρχουν πλέον χαλασμένες σχέσεις με άτομα που μέχρι το καλοκαίρι είχε πολύ καλές σχέσεις: «Οχι, προσπαθώ να μην κρατώ κακίες, να τα αφήνω πίσω μου. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να καταστρέψουν το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού. Αυτούς δεν θα ήθελα να τους δω κοντά μου, ούτε κοντά στον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα δεν έχει φανεί ακόμα, το αν θα είναι δικαιωμένοι θα φανεί με το αν θα είναι ευχαριστημένοι εκεί που έχουν πάει ή θα ήθελαν να μείνουν στον Παναθηναϊκό».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron