Τεχνολογία
Με το χαμόγελο στα χείλη ο Ζούκερμπεργκ

Με το χαμόγελο στα χείλη ο Ζούκερμπεργκ

  • 12 Σεπτεμβρίου 2012, 17:17

Ευφορία στις τάξεις των επενδυτών προκάλεσε η συνέντευξη, που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μάρκ Ζούκερμπεργκ, στο συνέδριο της TechCrunch στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο 28χρονος συνιδρυτής του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως εμφανίσθηκε χθες ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαλαρός, μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως μετά την εισαγωγή της εταιρείας στην αγορά αξιών τον περασμένο Μάιο.

Μια κίνηση που δεν έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε καθοδική πορεία καθώς η αρχική τιμή διαπραγμάτευσης θεωρήθηκε ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με την πραγματική αξία της επιχείρησης.

Ο Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε πρωτίστως στα τεχνικά ζητήματα που εμπόδισαν την εταιρεία από τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά, φιλικής προς το χρήστη αλλά και τους διαφημιστές. Παραδέχθηκε ότι χάθηκαν δύο χρόνια κατά τα οποία η εταιρεία χρησιμοποιούσε μια γλώσσα προγραμματισμού (HTML5) που επιβράδυνε την ανάπτυξη της εφαρμογής του Facebook στα κινητά της Apple και τα Android κινητά της Google.

«Κοιτώντας πίσω πιθανότατα θα πούμε ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του. Τόνισε ακόμα ότι η εταιρεία προχώρησε σε πολλές εσωτερικές αλλαγές για την ενσωμάτωση και την ανάπτυξη του προϊόντος στα κινητά τηλέφωνα. Απέκλεισε όμως για ακόμα μια φορά την πιθανότητα κατασκευής τηλεφωνικών συσκευών με το λογότυπο Facebook.

Στη συνέχεια ο Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόκτηση της εφαρμογής φωτογραφιών Instagram, που καταγράφει 100 εκ. χρήστες λέγοντας ότι στόχος του είναι η περαιτέρω διάδοση της.

Τέλος, δήλωσε ότι το Facebook επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη μιας πλήρως εξοπλισμένης υπηρεσίας αναζήτησης, η οποία ήδη συγκεντρώνει περίπου ένα δισεκατομμύριο αναζητήσεις καθημερινά -μια εξαιρετικά «επιθετική» πολιτική, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα εισβάλει ακόμα περισσότερο στα χωράφια τού βασικότερου ανταγωνιστή της που δεν είναι άλλος από τη Google.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron