Πολιτική
Άμεση γενική απεργία ζητά από την ΓΣΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση γενική απεργία ζητά από την ΓΣΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

  • 12 Σεπτεμβρίου 2012, 07:42

Κινητοποιήσεις με αποκλεισμό ακόμη και υπουργείων προανήγγειλαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ψήφισης του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ. Η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ), με σκληρή ανακοίνωση και με αφορμή τις συζητήσεις του Υπουργείου Εργασίας με την Τρόικα, κάλεσε τη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην κήρυξη γενικής απεργίας -χωρίς καθυστέρηση- αποδίδοντας «ιστορικές ευθύνες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προτροπή, εκτός από την κήρυξη της γενικής απεργίας, να είναι καθημερινά «περικυκλωμένο» το υπουργείο Εργασίας από τους εργαζομένους και τους ανέργους. «Κυβέρνηση και Τρόικα θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει και στη Βουλή και στους δρόμους», δήλωσε χθες ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, εκφράζοντας και το κλίμα της ανακοίνωσης της «Αυτόνομης Παρέμβασης».

Ωστόσο, και παρά τις σκληρές ανακοινώσεις των συνδικαλιστών, στην Κουμουνδούρου υπάρχει προβληματισμός για τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, αν και, όπως σημειώνουν, η διαδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατέδειξε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι «βρίσκονται με το ένα πόδι στον δρόμο».

Ο γραμματέας του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, με αφορμή τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, επεσήμανε ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα «πρέπει να έχουν μαζικότητα». Ως κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα χαρακτήρισε τα μέτρα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας ότι θα είναι το τελευταίο πακέτο «αν η Κυβέρνηση ανατραπεί και ηττηθεί αυτή η πολιτική».

 

Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικό "όχι" στις περικοπές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron