Πολιτική
Στρατούλης: Κάνουμε μαχητική, όχι ελεγχόμενη αντιπολίτευση

Στρατούλης: Κάνουμε μαχητική, όχι ελεγχόμενη αντιπολίτευση

  • 10 Σεπτεμβρίου 2012, 19:53

Τη μαχητικότητα των αντιδράσεών του προτάσσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της παρουσίας του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την οριστικοποίηση των μέτρων από την Κυβέρνηση και την Τρόικα.

Προεξοφλώντας τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και κυρίως η απόπειρα εφαρμογής των μέτρων, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σκόπιμο να διευκρινίσουν ότι η ταυτότητα του σχηματισμού δεν έχει αλλάξει και πως η αντιπολίτευση που ασκείται δεν (θα) είναι μετριοπαθής και ελεγχόμενη, αλλά μαχητική και με στόχο την ανατροπή των μνημονίων.

Σχετικές επισημάνσεις θέλησε να κάνει το πρωί της Δευτέρας ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος, μιλώντας από ραδιοφώνου, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν κάνει "ελεγχόμενη", αλλά μαχητική αριστερή αντιπολίτευση, αφενός στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο νέο κύκλο αγώνων του λαού μας, που ξεκίνησε στη ΔΕΘ, ενάντια στο νέο αντικοινωνικό πακέτο μέτρων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και αφετέρου με την προβολή του επικαιροποιημένου προγράμματός του, προσπαθώντας να πείσει το λαό ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές».

Ο κ. Στρατούλης μίλησε για την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς και την παροχή στήριξης στις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις και προσέθεσε: «Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους κοινωνικούς αγώνες για να μη περάσει το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, γιατί όχι μόνο θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση το λαό μας, αλλά και σε κατάρρευση την οικονομία».

Επιπλέον υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις του «για ακύρωση των μνημονίων της καταστροφής και για διεκδίκηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους».

Την ίδια στιγμή ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας από ραδιοφώνου και αναφερόμενος στο εγχείρημα της πολιτικής «ομογενοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στην πρόκληση του 27% αλλά και στις προκλήσεις που έρχονται».

Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει «τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης», όμως συμπλήρωσε: «Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη όσων αγανακτούν, διαμαρτύρονται και αποστρέφονται ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει πρέπει να συνεχίζει να πείθει ολοένα και περισσότερο ότι δεν είναι σαν τους άλλους, ότι είναι διαφορετικός. Θα πετύχουμε το στόχο μας μόνο αν χτίσουμε πάνω σε ό,τι έχουμε ήδη οικοδομήσει».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron