Οικονομία
Ρεν: Υπάρχει σαφές πλαίσιο για βοήθεια προς την Ισπανία

Ρεν: Υπάρχει σαφές πλαίσιο για βοήθεια προς την Ισπανία

  • 10 Σεπτεμβρίου 2012, 21:06

Την θέση ότι, αν θέλει η Ισπανία να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, υπάρχει πλήρες πλαίσιο που θα επιτρέψει την υλοποίηση του εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα Νομισματικά Ζητήματα, Όλι Ρεν, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

«Είναι ένα πολύ σαφές πλαίσιο: πρέπει να υπάρξει πρώτα αίτημα από το κράτος μέλος και μετά το Eurogroup μαζί με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και προφανώς το ΔΝΤ να ορίσουν σαφέστερους όρους», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, ο Ρεν βλέπει ότι η χώρα έχει ήδη αρκετά για να εκπληρώσει τους όρους που θα της επιβληθούν αν ζητήσει πλήρη βοήθεια.

Όπως εξηγεί, «υπάρχει ένα πολύ καθαρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει προταθεί» και προσθέτει ότι αν υπογραφεί μνημόνιο θα περιέχει και τους δικούς του συγκεκριμένους όρους.

Το ζήτημα της κατάθεσης αιτήματος από την Ισπανία επανέρχεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να δηλώνει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να το αποφύγει την πλήρη στήριξη.

Οι αγορές πάντως εκτιμούν ότι τελικά η Μαδρίτη θα αναγκαστεί να υποβάλλει το αίτημα. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο Eurogroup που γίνεται την Παρασκευή στη Λευκωσία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron