Πολιτική
Έρευνα για την έφοδο της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρι της Ραφήνας

Έρευνα για την έφοδο της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρι της Ραφήνας

  • 08 Σεπτεμβρίου 2012, 13:08

Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές Αρχές, για την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αυγής σε πάγκους μικροπωλητών, χθες το βράδυ, στην Ραφήνα, η οποία βιντεοσκοπήθηκε από τους ίδιους και το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, εισέβαλαν στον χώρο με τους πάγκους των μικροπωλητών, που είχαν στηθεί για το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα, ζητούσαν άδειες λειτουργίας και προξένησαν φθορές σε πάγκους μικροπωλητών που δεν τις διέθεταν.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις τονίζοντας ότι οι έφοδοι αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του παρεμπορίου, εφόσον δεν παρεμβαίνει το επίσημο κράτος, ενώ όλη η ομάδα αμέσως μετά συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.

Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στον νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, αυτοί είχαν γίνει από το πρωί χθες από την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με τον νόμο, είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron