Κοινωνία
Στη Θεσσαλονίκη το νέο αγωνιστικό "ραντεβού" των ενστόλων

Στη Θεσσαλονίκη το νέο αγωνιστικό "ραντεβού" των ενστόλων

  • 07 Σεπτεμβρίου 2012, 21:27

Δυναμικό «παρών» στις αυριανές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ ετοιμάζονται να δώσουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας παραχώρησαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές -και ειρηνικές- κινητοποιήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ακόμη και κατά τις ημέρες που θα βρίσκονται οι επικεφαλής της Τρόικα στην πρωτεύουσα.

Το ειδικό μισθολόγιο έγινε «φτωχολόγιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι οι ένστολοι «οδηγούνται στον απαγχονισμό». Προανήγγειλε επίσης ότι ο αγώνας των αστυνομικών θα είναι «συνεχής και δυναμικός» και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων -όταν τα σχεδιαζόμενα μέτρα έρθουν στη Βουλή- να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αγνοώντας την κομματική πειθαρχία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργο Δριβάκος, έκανε λόγο για κατακρεούργηση των μισθών των ένστολων. «Το ποτήρι ξεχείλισε. Η αγανάκτηση και η οργή περισσεύει και δεν μπορεί να κρατηθεί. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης διαμήνυσε με τη σειρά του ότι ήταν «το εναρκτήριο λάκτισμα» και θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε καταρρακωθεί και εξαθλιωθεί», σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Αθάνατος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron