Κοινωνία
Πρόσληψη 3.545 δασκάλων και νηπιαγωγών

Πρόσληψη 3.545 δασκάλων και νηπιαγωγών

  • 06 Σεπτεμβρίου 2012, 12:00

Την πρόσληψη 3.545 δασκάλων και νηπιαγωγών ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2012-2013. Πρόκειται για την πρώτη φάση των προσλήψεων, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν σε διάφορες περιοχές.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συλλαλητήριο

Πάντως, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν διοργανώσει από κοινού συλλαλητήριο για την Τετάρτη 12 του μήνα στα Προπύλαια, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν στοιχεία για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο μεταξύ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ζητούν από τον υπ. Παιδείας ενημέρωση σχετικά με πληροφορίες που αναφέρουν ότι φέτος οι τίτλοι των βιβλίων που θα σταλούν στα σχολεία θα είναι μειωμένοι κατά 40%.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron