Διεθνή
Ολλανδία: Δεκαπεντάχρονος σκότωσε συμμαθήτριά του

Ολλανδία: Δεκαπεντάχρονος σκότωσε συμμαθήτριά του

  • 03 Σεπτεμβρίου 2012, 20:53

Ύστερα από διαφωνία τους στο... Facebook -

Με εγκλεισμό ενός έτους σε αναμορφωτήριο τιμωρήθηκε προς το παρόν από δικαστήριο της πόλης Άρνεμ, στην ανατολική Ολλανδία, ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε συμμαθήτριά του, ύστερα από ψηφιακή λογομαχία μέσω του Facebook.

Ο Τζινχούα Κ. βρέθηκε στην θέση του κατηγορουμένου καθώς σε ηλικία 14 ετών επέφερε θανατηφόρες μαχαιριές στην συνομήλική του Τζόις «Γουίνσι» Χάου στο ίδιο της το σπίτι, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον πατέρα της.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το θύμα λογομάχησε με μια συμμαθήτριά της για κάποια σχόλια που φέρεται ότι έγραψε ο δράστης στο προφίλ της τελευταίας στο Facebook. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η συμμαθήτρια του θύματος μαζί με το αγόρι της έδωσαν στον Τζινχούα την διεύθυνση της Τζόις, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσαν για τις ώρες που εκείνη θα βρισκόταν στο σπίτι της ώστε «να την τιμωρήσει».

Αυτοί οι δύο έφηβοι που εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση θα εμφανιστούν στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα με την κατηγορία της συναυτουργίας.

Στο δικαστήριο, ο Τζινχούα υποστήριξε ότι το 14χρονο κορίτσι τον εκβίαζε ψυχολογικά, ενώ δεν μπορούσε εύκολα να ξεφύγει από την πίεση που του ασκούσε.

Ο ανήλικος δράστης αντιμετωπίζει επίσης μέχρι και τρία χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική, καθώς ειδικοί υποστηρίζουν ότι πάσχει από σοβαρή διαταραχή συμπεριφοράς με ψυχοπαθητικές τάσεις.

Ο πατέρας του θύματος δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την ποινή μόλις ενός έτους που επέβαλε το δικαστήριο στον ανήλικο για το έγκλημα που στέρησε την ζωή στην 14χρονη κόρη του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron