Πολιτική
Σγουρός: Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής

Σγουρός: Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής

  • 03 Σεπτεμβρίου 2012, 18:16

«Ο Σύνδεσμος είναι βουτηγμένος στα χρέη μέχρι τον λαιμό» -

Την ανάγκη λήψης άμεσων και δραστικών μέτρων για την οριστική εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης εισόδου αθιγγάνων και παράνομων μεταναστών στον ΧΥΤΑ Φυλής επεσήμανε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου για τη διαχείριση απορριμμάτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι παρά την πρόσφατη επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη η κατάσταση παραμένει ίδια, η παρουσία της Αστυνομίας το μεγαλύτερο διάστημα είναι σχεδόν συμβολική, η ασφάλεια των εργαζομένων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο και εκτιμά ότι η παρανομία και το έγκλημα θα κορυφωθούν.

Μάλιστα σημείωσε ότι θα επισκεφθεί τις εισαγγελικές Αρχές και θα ενημερώσει ότι η υποχρέωση της Πολιτείας για την ασφάλεια των πολιτών δεν εφαρμόζεται στην περιοχή του ΧΥΤΑ.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του ΕΣΔΝΑ, ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, «είναι βουτηγμένος στα χρέη μέχρι τον λαιμό», με αποτέλεσμα να απειλείται ευθέως η βιωσιμότητά του.

Εν τω μεταξύ η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να διερευνηθούν άμεσα και σε βάθος, οι αναφορές της ΠΟΕ ΟΤΑ σύμφωνα με τις οποίες μεταφέρονται με παράνομο τρόπο στον ΧΥΤΑ Φυλής απορρίμματα προερχόμενα από άλλες περιφέρειες της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron