Κοινωνία
Κινητοποιήσεις εισαγγελέων λόγω περικοπών στην μισθοδοσία τους

Κινητοποιήσεις εισαγγελέων λόγω περικοπών στην μισθοδοσία τους

  • 03 Σεπτεμβρίου 2012, 07:42

Με αφορμή τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θα προτείνει στα μέλη της να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 5 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ αποφάσισε να εισηγηθεί καθημερινές στάσεις εργασίας σε περίπτωση περικοπών.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Κυριακή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της την συμμετοχή τους:

- Στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο.

- Στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις λοιπές έδρες εφετών, στις 12:30 μμ της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου (πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους), όπως αποφασίστηκε στις 31 Αυγούστου, κατά την κοινή συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων.

Τα δικαστήρια και τα εισαγγελικά γραφεία θα διακόπτουν τη λειτουργία τους στη διάρκεια των συγκεντρώσεων. Παράλληλα, το ΔΣ της ένωσης αποφάσισε, σε περίπτωση υλοποίησης περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, να εισηγηθεί σε γενική συνέλευση:

- Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί αργότερα.

- Υποβολή παραιτήσεων των εισαγγελικών λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με σκοπό την διαβίβασή τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50% των μελών της, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των λοιπών ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών.

- Προσαρμογή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του τρόπου εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες, με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται το χειρισμό των δικογραφιών αποκλειστικά εντός του χώρου της υπηρεσίας και μόνον στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας της, καθώς την παύση ενασχόλησης των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες εκτός του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας.

- Αμεση προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια με με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron