Οικονομία
Αύξηση τζίρου κατά 17,2% για την Intralot

Αύξηση τζίρου κατά 17,2% για την Intralot

  • 31 Αυγούστου 2012, 12:00

Αύξηση της τάξεως του 17,2%, στα 687,3 εκατ. ευρώ, σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 12,2% σε 81,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 26,8% στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Σε σύγκριση με το πρώτο εφετινό τρίμηνο, ο καθαρός δανεισμός έφτασε τα 388 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 26,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο, χάρη στις επενδύσεις συνολικής αξίας 39,4 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, κυρίως λόγω της ανανέωσης της άδειας διαχείρισης της εθνικής λοταρίας στη Μάλτα.

Στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17,1% στα 74,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 59,7% στα 20,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), διαμορφώθηκαν στα 18,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 3,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 αποτέλεσε περίοδο σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων για τον Όμιλο Intralot. Όσον αφορά στις δραστηριότητες της εταιρείας, οι πιο σημαντικές εξελίξεις είναι η ανανέωση της άδειας για τη διαχείριση της κρατικής Λοταρίας της Μάλτας για επιπλέον 10 έτη, γεγονός που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Λοταρίας της χώρας, και η είσοδος μας στη Γερμανική αγορά αθλητικού στοιχήματος μέσω της συνεργασίας μας με τη Scientific Games για την υποστήριξη της Oddest, της Γερμανικής Λοταρίας που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα παιχνίδια στη χώρα.

Η Γερμανία απελευθέρωσε πρόσφατα την αγορά στοιχήματος και θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά. [...] Στην Intralot αναζητούμε επιλεκτικά ευκαιρίες που θα εμφανισθούν στο άμεσο μέλλον τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες μεγάλες διεθνείς αγορές».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron