Media
Το πρόγραμμα έχει "παγώσει", αλλά οι προσλήψεις στην ΕΡΤ συνεχίζονται...

Το πρόγραμμα έχει "παγώσει", αλλά οι προσλήψεις στην ΕΡΤ συνεχίζονται...

  • 29 Αυγούστου 2012, 13:13

Όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο που απασχολεί όσους ασχολούνται με την ΕΡΤ, είναι το πρόγραμμα. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις περιορίζονται αυτή τη στιγμή σε κοινές υπουργικές αποφάσεις για τη διοχέτευση του ανταποδοτικού τέλους σε «τρύπες» του Δημοσίου και σε «υποδείξεις» για τη στελέχωση του τομέα ενημέρωσης με «δικά» μας παιδιά.

Η νέα διοίκηση φαίνεται ότι αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τις υποδείξεις αυτές με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων, όπως για παράδειγμα να ανακοινώνεται ο διορισμός του Αιμίλιου Λιάτσου στη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια να ανακοινώνεται ότι δεν διορίζεται, τελικά, επειδή υπήρξαν έντονες αντιδράσεις [βλ. σχετικά και εδώ].

Τις τελευταίες ημέρες «επανασχεδιάζεται» η πρωινή ενημερωτική ζώνη στην οποία θα ενσωματωθούν δημοσιογράφοι φιλικοί προς την κυβέρνηση, που προσλαμβάνονται με το καθεστώς του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση εργάζονται εκατοντάδες δημοσιογράφοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι. Το γιατί θα έπρεπε να προσλαμβάνονται κι άλλοι είναι ένα μυστήριο που μόνο αυτοί που αποφασίζουν τις προσλήψεις αυτές μπορούν να λύσουν.

Αβέβαιο επίσης παραμένει το μέλλον της Έλλης Στάη στη θέση της εκφωνήτριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, μετά τη λήξη του συμβολαίου της, καθώς έχουν ήδη διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με την επιθυμία των αρμοδίων για αντικατάστασή της

Με δεδομένο ότι στον προϋπολογισμό της εταιρείας τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 75 εκατ. ευρώ (ποσό που θα δοθεί στους επενδυτές φωτοβολταϊκών) και το γεγονός ότι η Τρόικα απαιτεί μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 20%, είναι εμφανές ότι στην επόμενη σεζόν το πρόγραμμα θα είναι ακόμα πιο φτωχό. Με λίγα λόγια λιγότερες εσωτερικές, μεικτές και εξωτερικές παραγωγές.

Ειδικά η μείωση των μικτών και εξωτερικών παραγωγών της ΕΡΤ υπολογίζεται να είναι χαριστική βολή για έναν τομέα -αυτόν της παραγωγής- ο οποίος δοκιμάζεται ήδη πολύ σκληρά στη χώρα μας. Χιλιάδες σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες, τεχνικοί, μακιγέρ, κομμωτές και βοηθοί έχουν ήδη μείνει άνεργοι, ενώ οι εταιρείες παραγωγής κλείνουν η μία μετά την άλλη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα που ασχολείται με τον σχεδιασμό του προγράμματος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ υψηλά στελέχη της τονίζουν ότι το «στοίχημα για εμάς είναι βρούμε με ποιο τρόπο θα επιβιώσουμε χωρίς πρόγραμμα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron