Περιβάλλον
Πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά Αττικής

Πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά Αττικής

  • 28 Αυγούστου 2012, 19:26

Πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά Αττικής εκδηλώθηκε στις 7:25 σήμερα το βράδυ, σε δασική έκταση στη δεύτερη έξοδο της Αττικής Οδού. Σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, εκδηλώθηκαν άλλες έξι μεγάλες πυρκαγιές, στην Ήλιδα Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Ρόδο, τη Ζάκυνθο, την Ανδραβίδα και την Ύδρα.

Η φωτιά στο Νέο Βουτζά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη έκταση και για την κατάσβεσή της στάλθηκε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, 40 πυροσβέστες με 19 υδροφόρα οχήματα και 20 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

Στην Ύδρα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:15 το απόγευμα στη θέση Μπίστη και για την κατάσβεσή της στάλθηκαν ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο και εννιά πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

Η πυρκαγιά στην Ανδραβαβίδα εκδηλώθηκε στις έξι σήμερα το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Μελίσσια και για την κατάσβεσή της στάλθηικαν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, 26 πυροσβέστες με 13 υδροφόρα οχήματα και 12 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

Στη Ζάκυνθο η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2:15 το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Κερί και για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και 18 πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο εκδηλώθηκε στις δύο το μεσημέρι, στην περιοχή Σορόνη και στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και 16 πυροσβέστες με 8 υδροφόρα οχήματα.

Από τις άλλες πυρκαγιές στην Ηλεία, η μία εκδηλώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις δύο το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Κυριακή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα αργότερα. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε τρία λεπτά αργότερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ήλιδος Ηλείας και τέθηκε υπό έλεγχο στις επτά το βράδυ.

Στην Φλώρινα, η πυρκαγιά η οποία έφτασε στη χώρα μας στις 26 τους μηνός από τα Σκόπια ήταν έως αργά το βράδυ σε εξέλιξη. Για την κατάσβεσή της στάλθηκαν 3 οχήματα, 29 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρο και βυτιοφόρα και 5 μηχανήματα δήμων και 1 ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις δύο σήμερα το μεσημέρι, η φωτιά στο όρος Όρθυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron