Υγεία
Να και κάτι που δεν γνωρίζαμε για το μέλι!

Να και κάτι που δεν γνωρίζαμε για το μέλι!

  • 27 Αυγούστου 2012, 19:42

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, το μέλι είναι μία τροφή απίστευτα υγιεινή. Τα οφέλη της είναι πολλά για τον οργανισμό. Συνήθως είναι το συστατικό που καταναλώνουμε περισσότερο στις ιώσεις του χειμώνα, αφού καταπραΰνει τον λαιμό, μας βοηθά να κοιμηθούμε ευκολότερα και μειώνει τον βήχα. Υπάρχουν όμως, και άλλες ιδιότητες του μελιού που σήμερα αγνοούν οι περισσότεροι. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Τοπικό αντιβιοτικό
Έχει αποδειχτεί ότι διάφορες παθήσεις του δέρματος (από τα απλά χτυπήματα έως τα εγκαύματα και τις χειρουργικές τομές) ανταποκρίνονται θετικά και θρέφουν γρηγορότερα, όταν τα αλείφουμε με λοσιόν από μέλι. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα κουνουπιών
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ιδανικό για την μείωση της φαγούρας και των ερεθισμών του δέρματος από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Κατά της ακμής
Έρευνες έχουν δείξει ότι η τοπική χρήση του σε πρόσωπα με ακμή βελτιώνει την κατάσταση, αφού βοηθάει στην εξάλειψη των μολύνσεων και φλεγμονών στους θύλακες του δέρματος.

Χωνευτικό
Έρευνες που έγιναν μέσα στο 2006 έδειξαν ότ,ι η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι στις επεξεργασμένες τροφές βοηθάει στην βελτίωση των ισορροπιών της μικροχλωρίδας του οργανισμού.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron