Editorial
Κάλλιο να σου βγει το μάτι...

Κάλλιο να σου βγει το μάτι...

  • 25 Αυγούστου 2012, 07:23

Είμαστε υπερήφανος λαός -γεγονός αδιαμφισβήτητο, το δήλωσε κι επισήμως ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο, να το ξέρει και να το χωνεύει η Μέρκελ, έτσι να σκιάζεται λιγουλάκι η βορειοευρωπαία γραία και να μετρά σωστά τα κουκιά.

Μάλιστα, κύριέ μου, όπως το ακούς: Υ-πε-ρή-φα-νος.

Και τούτο το συμπέρασμα δεν ήρθε αβίαστα κι αβασάνιστα στα (πικραμένα) χείλη του Αντώνη Σαμαρά. Αντιθέτως, αποτελεί συμπέρασμα χρόνιας παρατήρησης της συμπεριφοράς μας, βαθύτατης γνώσης της νεοελληνικής ιστορίας, έμπειρης ψυχολόγησης στατιστικών μελετών και πορισμάτων. Μετά την διευκρίνιση, μάλιστα, του κ. Τραγάκη, ότι από τούδε και στο εξής, εφόσον προβλέπεται πλέον κι επίσημα η απαγόρευση διορισμού συγγενικών προσώπων των πολιτικών, όλα συγκλίνουν στο ανεπανάληπτο "ό,τι νόμιμο, ηθικόν!", φαίνεται πως η χώρα περνά σε άλλη, περισσότερο πολιτισμένη και εκσυγχρονισμένη διάσταση!

Το μόνο που απομένει, να θεσπιστεί και νόμος που να απαγορεύει να λαμβάνει κανείς την σύνταξη θανόντων και να καθιστά την λήψη επιδομάτων τυφλότητας από "ανοιχτομάτηδες" (και "μακρυχέρηδες", θα πρόσθετα εγώ) ως πράξη ποινικώς κολάσιμη. Να το γνωρίζουν, βρε αδερφέ, οι ενδιαφερόμενοι και να μην παρανομούν!

Αυτό ήταν λοιπόν και έτερο ουδέν: Φταίει το... κενόν του νόμου, που δεν φρόντισε εγκαίρως να καταστήσει σαφές στον περήφανο αυτόν λαό τού "μαζί τα φάγαμε" (και χώρια τα χωνεύαμε, θα πρόσθετα εγώ), ότι η εξαπάτηση των ψηφοφόρων με κορώνες περί αξιοκρατίας εξισούται με την άθλια συμπεριφορά των ψηφοφόρων που ρημάζουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού (βλ. κρατικά ταμεία). Ομιλώ για σχεδόν το σύνολο πολιτικών και ψηφοφόρων: Οι πρώτοι, εύκολα μετρήσιμοι και εντοπίσημοι, με τρανταχτές περιπτώσεις από την πράσινη και την γαλάζια παράταξη, οι δε δεύτεροι δριμύτατα αντιδρώντες οσάκις αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν μερτικό στην πίτα της διαφθοράς!

Ναι, είμαστε ένας υπερήφανος λαός! Περί τούτου δεν χωρεί αμφιβολία!

Οι βενζινοπώλες μας μπορούν να έχουν θαλαμηγό και 80χρονες γριές να κατέχουν νυχτερινά κέντρα! Να υποθέσω πως στην μεσογειακή μας διατροφή θα μπορούσαμε εκ του ασφαλούς ν' αποδώσουμε την αιτία ενός τόσο φλογερού ταμπεραμέντου; Στο απίστευτα δραστήριο DNA μας; Στο δαιμόνιο της φυλής; Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς το ελληνικό... θαύμα; Οι λίγοι να βγάζουν τα φράγκα τους στο εξωτερικό και κατόπιν να καμώνονται τους ανήξερους... Οι πολλοί να κατηγορούν τους λίγους, απλώς επειδή δεν έχουν κι αυτοί οι ίδιοι κάτι να εμπιστευτούν στα ελβετικά τραπεζικά υπόγεια θησαυροφυλάκια και τις θυρίδες...

Και στην μέση το βδελυρό κράτος να προσπαθεί και στους μεν και στους δε να επιβάλει φόρο οξυγόνου! Μάλιστα, κύριε! Είμαστε η μόνη χώρα που φορολογεί βάσει... ύπαρξης! Διότι, εφόσον βρίσκεσαι εν ζωή, εφόσον κινείσαι, αναπνέεις, τρως, κοιμάσαι κ.λπ., δεν μπορεί, ξοδεύεις! Άρα χρωστάς! Στην εφορία, στο κράτος, στο ασφαλιστικό (σου;) Ταμείο. Παντού και σε όλους. Γεννήθηκες για να χρωστάς! Και καλό θα ήταν να τα πληρώσεις, γιατί, όπως και να το κάνουμε, είσαι μέλος ενός υπερήφανου λαού!

(Τώρα που σου βγήκε τ' όνομα, είναι κομματάκι αργά να διαλέξεις να σου βγει το μάτι, αδερφέ μου...)

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron