Οικονομία
"Ζητάμε αναπνοές, σ' ένα μεγάλο μακροβούτι..."

"Ζητάμε αναπνοές, σ' ένα μεγάλο μακροβούτι..."

  • 24 Αυγούστου 2012, 15:04

Ως θεμέλιο για οποιεσδήποτε μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα χαρακτήρισε την έκθεση της Τρόικα η Γερμανίδα καγκελάριος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της περί τήρησης των δεσμεύσεων από τη χώρα μας.

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά θα κάνει «τα πάντα» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει μάλιστα από την εμπειρία της όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς. «Θα κάνω τα πάντα ώστε να βοηθήσει η Γερμανία την Ελλάδα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της», πρόσθεσε.

Αναγνώρισε τέλος τα βάρη που υφίστανται οι Έλληνες και σημείωσε ότι δεν πρέπει να υποφέρουν οι άνεργοι και τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά αυτοί που έχουν επωφεληθεί από την Ελλάδα και δεν έχουν κάνει πολλές θυσίες.

Θα φέρουμε αποτελέσματα, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της.

«Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι πιο πειστικά από τα επιχειρήματα».

«Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάπτυξη, ζητάμε "αναπνοές" σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας…. Είμαστε υπερήφανος λαός, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα εξαλείφει ταυτόχρονα το δημοσιονομικό της έλλειμμα αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει αποκτήσει, ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία της ανάπτυξης ώστε να πετύχει η χώρα τους στόχους της. «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις της επιτυχίας. Χρειαζόμαστε μια ευκαιρία για ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να σταματήσει η «κακοφωνία» και οι «τοξικές δηλώσεις» Ευρωπαίων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Την ώρα που ένας λαός περνάει επί τόσα χρόνια τόσες θυσίες χωρίς να έχει δει σημεία ανάκαμψης, τέτοιες τοξικές δηλώσεις από όπου κι αν προέρχονται μόνο κακό μπορούν να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, την ώρα που ένας αξιωματούχος κάνει μια δήλωση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή.

«Υπάρχει έστω κι ένας επιχειρηματίας που θα επένδυε τα ευρώ του, για να λάβει στο τέλος δραχμές;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron