Οικονομία
Στην Ρώμη τον Σεπτέμβριο ο Ολάντ

Στην Ρώμη τον Σεπτέμβριο ο Ολάντ

  • 24 Αυγούστου 2012, 12:41

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα υποδεχθεί, στις 4 Σεπτεμβρίου, στην Ρώμη, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη βίλα Μαντάμα, ένα επιβλητικό κτήριο στους λόφους γύρω από τη Ρώμη, όπου είχε γίνει στα τέλη Ιουνίου η σύνοδος Ιταλίας - Γαλλίας - Γερμανίας - Ισπανίας.

Στην επίσκεψη αυτή είχε αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες ο ευρωπαϊκός Τύπος και την επιβεβαίωσε την Πέμπτη το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας των ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση λύσης στην κρίση του ευρώ, ο Ολάντ συναντήθηκε την Πέμπτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ την επόμενη Πέμπτη θα μεταβεί στη Μαδρίτη.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι θα επισκεφθεί, στις 6 Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο και στις 20 Σεπτεμβρίου τη Ρώμη.

Μέρκελ και Ολάντ επανέλαβαν την απαίτηση για τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα, με τον Γάλλο πρόεδρο (μόνο) να προσθέτει: «Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron