Κοινωνία
Άναψαν τα αίματα στην Κόρινθο κατά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς"

Άναψαν τα αίματα στην Κόρινθο κατά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς"

  • 23 Αυγούστου 2012, 13:10

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», όταν οι κλούβες της αστυνομίας μετέφεραν στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού παράνομους μετανάστες. Κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών αντέδρασαν και αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς, με συνέπεια να προκληθούν μικρής έκτασης επεισόδια και να προσαχθούν 80 άτομα. Μεταξύ των ατόμων που πήραν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, εμποδίζοντας τις κλούβες της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν να περάσουν στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες, ενώ απ' έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν συλληφθεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Χρυσή Αυγή τονίζει τα εξής:

«Συνιστά εγκληματική πράξη η μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών, ιδίως όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων».

Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φτάσει από την Πελοπόννησο και την Αττική.

Αυτή την ώρα υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο, που διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, ενώ από νωρίς το πρωί βρίσκεται εκεί ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος.

Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 7.00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Κορίνθου Χαράλαμπος Καμπούρης σημείωσε ότι η δημοτική Aρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες κι επιχειρήσεις, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης», ενώ πρόσθεσε πως έχουν πληροφόρηση ότι «μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στην Κόρινθο κι από άλλες περιοχές».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron