Διεθνή
Συρία: Αδύνατη η στρατιωτική επέμβαση στην χώρα μας

Συρία: Αδύνατη η στρατιωτική επέμβαση στην χώρα μας

  • 21 Αυγούστου 2012, 19:00

Ο Σύρος αντιπρόεδρος προειδοποιεί τον Ομπάμα για αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή -

Με προειδοποίηση για ανάφλεξη που θα ξεπερνούσε τα σύνορα της Συρίας απαντά η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έθιξε την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης, εάν το καθεστώς μετακινήσει ή χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εν μέσω της εμφύλιας σύρραξης. «Η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι αδύνατη» δήλωσε ο Σύρος αντιπρόεδρος μιλώντας από τη Μόσχα -την ώρα που στον Λίβανο συγκρούονταν ξανά υποστηρικτές και αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ.

Η απάντηση στον Μπαράκ Ομπάμα ήλθε από τον αντιπρόεδρο της συριακής κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα οικονομίας, Κάντρι Τζαμίλ, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι αδύνατη γιατί όποιος το σκέφεται ... οδεύει προς σύγκρουση που θα ξεπεράσει τα συριακά σύνορα» δήλωσε ο Σύρος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι για «κατανάλωση» από τα μέσα ενημέρωσης.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ξένη ανάμειξη» υπογράμμισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, τονίζοντας ότι «το μόνο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν οι ξένοι παράγοντες είναι να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να αρχίσει ένας διάλογος».

Ο Λαβρόφ είχε προειδοποιήσει τη Δύση να μην προβεί σε μονομερή ενέργεια κατά της Συρίας και στη διάρκεια προγενέστερης συνάντησής του με τον Ντάι Μπινγκούο, σύμβουλο του κινεζικού κράτους. «Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μοναδικός σωστός δρόμος υπό τις παρούσες συνθήκες» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Οι σχετικές δηλώσεις ήλθαν μια ημέρα μετά την προειδοποίηση του Aμερικανού προέδρου προς το καθεστώς Μπασάρ αλ Άσαντ να μην αναπτύξει ή χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά των αντικαθεστωτικών, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ και υπαινισσόμενος ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτική εμπλοκή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron