Πολιτισμός
Πρώτο Διεθνές Παράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου

Πρώτο Διεθνές Παράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου

  • 07 Αυγούστου 2012, 09:00

Ένα αφιέρωμα στον τούρκο σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, το έργο του οποίου εστιάζει στις ζωές ανθρώπων που κατοικούν σε χώρες διαφορετικές από εκείνες της καταγωγής τους αλλά και ένα Διεθνές Πανόραμα με έργα Ελλήνων και Διεθνών σκηνοθετών αποτελούν τον κορμό του 1ου Διεθνούς Παράκτιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου, «Ανάμεσα σε 2 Ηπείρους».

Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου / Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Σάμου, το «Ανάμεσα σε 2 Ηπείρους» ισχυρίζεται ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο φεστιβάλ. «Πρόκειται περί μιας εντελώς διαφορετικής, θεματικής, διοργάνωσης που συνδέει εννοιολογικά τους πολιτισμούς 2 Ηπείρων μέσα από την γειτνίαση 2 χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Συνεπώς η νέα διοργάνωση αποσκοπεί στην προσέγγιση την «απόσταση» των δυο «σταθμών» μέσα από τον κινηματογράφο, τη μουσική και τον πολιτισμό. Ειδοποιός, διαφορά βέβαια, σε σχέση με τα άλλα φεστιβάλ κινηματογράφου, το γεγονός ότι οι προβολές του πραγματοποιούνται, καθημερινά, σε μια μαγευτική παραλία της Σάμου, στην παραλία του Πυθαγορείου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υλοποιηθεί μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων: συζητήσεις με έλληνες σκηνοθέτες (Περικλής Χούρσογλου - «Λευτέρης Δημακόπουλος», Παναγιώτης Φαφούτης - «Η κληρονόμος»), συναυλίες, δρώμενα και διάφορα άλλα event σε Σάμο και Καρλόβασι, οι οποίες θα έχουν στόχο την πολυεπίπεδη μεταμόρφωση του νησιού σε έναν νέο, εναλλακτικό, προορισμό πολιτιστικού τουρισμού.

Το 1ο Διεθνές Παράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου «Ανάμεσα σε 2 Ηπείρους» υλοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Ιδρύματος «Νικόλαος Δημητρίου» και της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου. Χορηγός είναι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, NEL Lines.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron