Υγεία
Κάντε σεξ για να σωθείτε!

Κάντε σεξ για να σωθείτε!

  • 06 Αυγούστου 2012, 20:17

Η υγιής και ορθή σεξουαλική ζωή ωφελεί την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η σεξουαλική πράξη ευεργετεί τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό σώμα, καθώς μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ασθενειών όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιοπάθειες, κατάθλιψη ακόμη και τον θάνατο.

Επιπλέον, το συχνό (ορίζεται ως δύο τουλάχιστον φορές εβδομαδιαίως) και καλό (ορίζεται αυτό που αφορά υγιείς σεξουαλικούς συντρόφους) σεξ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης και στα δύο φύλα, απώλεια βάρους και βελτίωση της σωματικής κατάστασης, μείωση του κινδύνου εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων και ιδιαίτερα κατάθλιψης, βελτίωση της οσμής και άλλων αισθήσεων, ανακούφιση από πόνους περιόδου, βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού με αποφυγή κρυολογημάτων, και έλεγχος της ουροδόχου κύστεως.

Το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης στους όρχεις των ανδρών και στα επινεφρίδια των γυναικών. Κατά τη διάρκειά του απελευθερώνεται στο αίμα η ορμόνη προλακτίνη, η οποία επιδρά στον εγκέφαλο και αυξάνει την οσμή. Λίγο πριν τον οργασμό η προλακτίνη αυξάνεται πέντε φορές περισσότερο και εκκρίνονται έτσι από τον εγκέφαλο ενδορφίνες. Οι ουσίες αυτές ανακουφίζουν από τον πόνο κάθε είδους (πονοκέφαλο, ημικρανία, αρθρίτιδα, πόνοι από δυσμηνόρροια).

Το σεξ με συχνότητα άνω των δύο φορών εβδομαδιαίως αυξάνει τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα, η οποία είναι υπεύθυνη για την άμυνα του οργανισμού και μπλοκάρει την είσοδο των παθογόνων μικροοργανισμών στο σώμα.Επιπλέον, το σεξ βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και της διούρησης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή εκσπερμάτιση για τους άνδρες μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την εκσπερμάτιση αποβάλλονται καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στο προστατικό υγρό.

Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό πάθαιναν λιγότερο συχνά κατάθλιψη σε σύγκριση με αυτές των οποίων χρησιμοποιούσαν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, το σπέρμα περιέχει μία ορμόνη, την προσταγλανδίνη, η οποία απορροφάται από το γυναικείο γεννητικό σύστημα και τροποποιεί τους ορμονικούς μηχανισμούς της γυναίκας.

Προσοχή όμως: Η χρήση του προφυλακτικού συνίσταται απαραίτητη για την υγιή και ορθή σεξουαλική δραστηριότητα. Τα οφέλη της χρήσης του είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από τα μειονεκτήματά του. Μην αμελείτε τις προφυλάξεις σε κάθε ερωτική επαφή και με κάθε σύντροφο, ακόμη κι αν πιστεύετε ότι η σχέση σας είναι μονογαμική.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron