Αθλητικά
Ιστιοπλοΐα: Πρώτο μετάλλιο στην Ιστορία της Κύπρου, με τον Κοντίδη

Ιστιοπλοΐα: Πρώτο μετάλλιο στην Ιστορία της Κύπρου, με τον Κοντίδη

  • 06 Αυγούστου 2012, 17:41

Το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα φέρει στη Μεγαλόνησο ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Laser.

Ο Κοντίδης ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη με 59 βαθμούς ποινής, μετά την ολοκλήρωση της κούρσας μεταλλίων. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι, με 43 βαθμούς ποινής, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν, με 72 βαθμούς ποινής. Στην κούρσα μεταλλίων ο Κύπριος αθλητής τερμάτισε 10ος, 40'' μετά τον πρώτο Σίμον Γκροτελούσεν από τη Γερμανία (31:13). Ο Σλίνγκσμπι τερμάτισε 9ος στην κούρσα μεταλλίων (27'' πίσω από τον Γερμανό), ενώ 6ος ήταν ο Μίργκρεν, 14'' πίσω από τον πρώτο.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, είναι όμως η πιο όμορφη ημέρα της ζωής μου. Ήταν ένα παιδικό όνειρο, από τότε που άρχισα να κάνω ιστιοπλοΐα, αλλά και στόχος από τη στιγμή που ήρθα στο Λονδίνο. Πάντα πίστευα στο μετάλλιο. Αν δεν το πιστέψεις δεν μπορείς να κερδίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τις δυνατότητες να έχεις, αν εσύ δεν πιστεύεις, τότε δεν μπορείς. Πάντα πήγαινα για μετάλλιο, σταμάτησα τις σπουδές και έγινα επαγγελματίας ιστιοπλόος, γι' αυτό δούλεψα σκληρά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε, πανευτυχής για την επιτυχία του, ο Κοντίδης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron