Τεχνολογία
Έρχεται το νέο πολυμορφικό Audi

Έρχεται το νέο πολυμορφικό Audi

  • 02 Αυγούστου 2012, 19:31

Το 2016 κοντά σας -

Το πράσινο φως για την παραγωγή του πρώτου της πολυμορφικού οχήματος έδωσε η Audi, με στόχο να βγει στην κυκλοφορία το 2016, πιθανότατα με την ονομασία V4.

Την ίδια στιγμή που αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στην κατηγορία των MPV, καθώς τα crossover κερδίζουν συνεχώς έδαφος, η Audi αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα.

Η σκέψη της παραγωγής ενός πολυμορφικού μοντέλου υπήρχε για χρόνια στο μυαλό των ιθυνόντων της εταιρίας, όπως φαίνεται όμως τώρα ωρίμασε και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Ο υπεύθυνος marketing και πωλήσεων της γερμανικής εταιρίας επιβεβαίωσε την απόφαση κατασκευής ενός πολυμορφικού οχήματος, που αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2016. Αυτό θα βασίζεται σε μία επιμηκυσμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, που χρησιμοποιεί το νέο Α3.



Το μήκος του υπολογίζεται γύρω στα 4,5 μέτρα, ενώ θα προσφέρεται σε εξαθέσιες και επταθέσιες διαμορφώσεις. Όσο για την ονοματολογία, το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει ως V4, που προκύπτει το Vario.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το πιο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για δύο TFSI σύνολα, 1,8 και 2,0 λίτρων, ισχύος 180 και 225 ίππων. Από ντίζελ θα υπάρχει ο δίλιτρος TDI σε δύο εκδοχές, 143 και 177 ίππων.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί και μία υβριδική έκδοση, που θα συνδυάζει κινητήρα TFSI 1,4 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνολικά περίπου 180-200 ίππους.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron