Κοινωνία
Νέες συλλήψεις λαθροδιακινητών σε Καβάλα και Δράμα

Νέες συλλήψεις λαθροδιακινητών σε Καβάλα και Δράμα

  • 27 Ιουλίου 2012, 20:14

Ένας Πακιστανός και δύο Γεωργιανοί διακινούσαν ομοεθνείς τους -

Δύο ακόμα περιστατικά λαθροδιακινητών εντόπισε η αστυνομία στη Δράμα και την Καβάλα.

Ειδικότερα, συνελήφθη κοντά στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, 27χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς δύο μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Πακιστάν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνελήφθησαν επίσης και οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20 και 27 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο, μαζί με τους άλλους δύο αλλοδαπούς πλησίον του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Εξοχής και τους προσήγαγαν στην υπηρεσία τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 27χρονος παρέλαβε τους δύο μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα και διευκόλυνε την μεταφορά τους στο εσωτερικό της Χώρας προκειμένου στη συνέχεια να τους προωθήσει στην Βουλγαρία.

Στην κατοχή των δύο μη νόμιμων μεταναστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού

- Ένα πλαστό διαβατήριο των Πακιστανικών Αρχών

- Δύο πλαστά δελτία διαμονής ως συζύγου Έλληνα πολίτη

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Επίσης, συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Άγιου Σίλα Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας , δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 41 και 34 ετών, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας δύο παράνομες μετανάστριες, υπηκόους Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 34χρονος, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 41χρονος δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσαν στην ενδοχώρα, δύο παράνομες μετανάστριες .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron