Τεχνολογία
Η Opel επαναφέρει το Omega

Η Opel επαναφέρει το Omega

  • 25 Ιουλίου 2012, 18:57

Όπως φαίνεται, η Opel επιθυμεί να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα όνομα από το παρελθόν, επεκτείνοντας προς τα πάνω την γκάμα των μοντέλων της.

Για όσους δεν θυμούνται, το Opel Omega αποτελούσε για πολλά χρόνια τη ναυαρχίδα της εταιρίας, στη μεγάλη κατηγορία.

Τα τελευταία χρόνια, που έγινε αισθητή η έλλειψή του, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να καλύψουν εν μέρει το κενό με το Insignia, διάδοχο του δημοφιλούς Vectra, με αισθητά μεγαλύτερες όμως διαστάσεις, ώστε να «πατάει» και στις δύο κατηγορίες. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρκεί.

Ο Karl Friedrich Stracke, πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της Opel αποκάλυψε ότι οι μηχανικοί της εταιρίας εργάζονται πάνω στην εξέλιξη μίας νέας ναυαρχίδας.

Αυτή πιθανότατα θα φέρει το ίδιο όνομα, Omega, ενώ θα βασίζεται στην εικονιζόμενη Cadillac XTS. Όσο για την παρουσίασή της τοποθετείται χρονικά κάπου στα τέλη του 2013.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το πιο πιθανό είναι να εφοδιάζεται με ένα V6 3,6 λίτρων, ισχύος 308 ίππων και ροπής 358 Nm. Σύμφωνα πάλι με άλλες πηγές, πιο ρεαλιστικό είναι ένα εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 2,8 λίτρων και 325 ίππων, όπως και ένας twin turbo δίλιτρος ντίζελ με 195 ίππους.

Ασχέτως πάντως των μηχανικών συνόλων, κρίνοντας από την αυξημένη ισχύ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η εταιρία θα συνοδεύει το νέο της μοντέλο με κάποιο σύστημα τετρακίνησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron