Πολιτική
Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης νέος αρχηγός ΓΕΣ

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης νέος αρχηγός ΓΕΣ

  • 25 Ιουλίου 2012, 12:49

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης τοποθετείται ως νέος αρχηγός ΓΕΣ, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ . Την ανακοίνωση έκανε, μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, με αφορμή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ο κ. Ζιαζιάς παραιτήθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα, μη δεχόμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- υποδείξεις ως προς τις επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, «σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο», υπέβαλε την παραίτησή του «για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Άκρατος κομματισμός και αδιαφανείς παρεμβάσεις

Για επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανείς παρεμβάσεις κάνει λόγο ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα.

Όπως αναφέρει, «η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες».

Τονίζει ακόμη ότι «με τις τελευταίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ανοίγει ο δρόμος για την "καθετοποίηση" τέτοιων απαραδέκτων ενεργειών σε όλη την βαθμίδα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τέλος, ο κ. Ήσυχος επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοκρατικές, δημοκρατικές κρίσεις σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα στηρίζονται σε διακοινοβουλευτικές διαδικασίες, βασισμένες αποκλειστικά στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα των κρινόμενων.

Εύσημα ΛΑΟΣ στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ


Το ζήτημα σχολιάστηκε και από τον ΛΑΟΣ διά στόματος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Στ. Γεωργίου, που χαιρέτισε την απόφαση του κ. Ζιαζιά. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι η παραίτηση «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γαλουχούν και φιλοξενούν εις τους κόλπους των στελέχη ανυποχώρητα, ηγέτες με χαλύβδινη αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες και, τέλος, αξιωματικούς έτοιμους για την θυσία πάντοτε επ’' αγαθώ της Πατρίδος».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron