Πολιτική
"Στο τραπέζι" τα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

"Στο τραπέζι" τα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

  • 23 Ιουλίου 2012, 21:39

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Επικράτειας. Ο υπουργός ζήτησε περιορισμό των δαπανών, ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες των νοσοκομείων και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος.

Πάντως, εξαιτίας των συγχωνεύσεων σήμερα Δευτέρα οι 10 από τους 11 Παθολόγους του Νοσοκομείου Σερρών υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στον διοικητή του νοσοκομείου. Ο 11ος βρίσκεται σε άδεια και αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του μόλις επιστρέψει στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η παραίτηση των παθολόγων του νοσοκομείου Σερρών αποτελεί απόρροια συγχωνεύσεων που δημιούργησαν δραματικές συνθήκες εργασίας. Ειδικότερα, δύο παθολογικές κλινικές συγχωνεύτηκαν σε μία και κάθε παθολόγος επιβαρύνεται με μεγάλο αριθμό εφημεριών. Οι λόγοι της παραίτησης των γιατρών -όπως αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ- αποδίδονται στις συνθήκες εργασίας, οι οποίες καθιστούν πλέον τους γιατρούς επικίνδυνους για τους ασθενείς, αλλά και για τον εαυτό τους.
Οι παραιτηθέντες γιατροί, μαζί με την τοπική ένωση των γιατρών του ΕΣΥ και τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, θα παραχωρήσουν αύριο Τρίτη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, μετά τη γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Σερρών.

Παράλληλα, τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αθήνας «Ελπίς», «Αμαλία Φλέμιγκ» και Πατησίων, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου της Αθήνας «Αγ. Όλγα» σε ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για χαλκευμένα στοιχεία σχετικά με την πληρότητα των ιδρυμάτων.

Πάντως στη σημερινή συνάντηση του κ. Λυκουρέντζου με τους διοικητές των νοσοκομείων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια άμισθη ολιγομελής επιτελική ομάδα συνεργασίας, η οποία θα συντάξει πόρισμα σχετικά με την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία όλων των μονάδων υγείας της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron