Οικονομία
Στο Βερολίνο αύριο ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών

Στο Βερολίνο αύριο ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών

  • 23 Ιουλίου 2012, 14:05

Στο Βερολίνο σκοπεύει να μεταβεί ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, την Τρίτη, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού.

«Πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη ξεκινήσει η Ισπανία θα καθησυχάσουν τις αγορές», δήλωσε από το Βερολίνο η Μαριάν Κότε, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ισπανικές περιφέρειες «δεν έχουν καμία σχέση» με τη συμφωνία για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Απαντώντας στο δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να παρέχει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λάβει καμία τέτοια ένδειξη από την Ουάσιγκτον, ούτε υπήρξε συζήτηση σχετικά με τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Δεν έχει γίνει προς το παρόν συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης (της Ελλάδας)», δήλωσε η κ. Κότε στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης. Όσον αφορά στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, η κ. Κότε συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να λάβει βραχυπρόθεσμα δάνεια από τη χρηματαγορά μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας σχετικά με την πρόοδο της χώρας τον Σεπτέμβριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron