Πολιτική
Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις παραβιάσεις του σχεδίου εκεχειρίας στην Συρία

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις παραβιάσεις του σχεδίου εκεχειρίας στην Συρία

  • 13 Ιουλίου 2012, 18:28

Τον αποτροπιασμό και την έντονη καταδίκη εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας για τις συνεχείς παραβιάσεις του σχεδίου εκεχειρίας του ΟΗΕ, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων. «Η βία στη Συρία πρέπει επιτέλους να τερματιστεί και οι ένοχοι για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί να τιμωρηθούν», υπογράμμισε.

Για τις συγκρούσεις στο χωριό Τρεμζέ, σημείωσε ότι αναμένεται διερεύνηση των ανησυχητικών πληροφοριών, που κάνουν λόγο για χρήση βαρέων όπλων και 200 νεκρούς αμάχους, ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες για τα γεγονότα.

Μάλιστα επανέλαβε τη θέση του ΥΠΕΞ για μια ειρηνική, πολιτική λύση στη συριακή κρίση προς το συμφέρον του λαού και της σταθερότητας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία πολιτικής μετάβασης, βάσει των προτάσεων του Ειδικού Απεσταλμένου Κόφι Αναν και του Ανακοινωθέντος της Ομάδας Δράσης, που υιοθετήθηκε στην Γενεύη στις 30 Ιουνίου, πρόσθεσε.

Τέλος υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές στη Συρία, και κυρίως το καθεστώς που έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του και στέκεται εμπόδιο στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης, οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron