Κοινωνία
Πειθαρχική δίωξη κατά συνεργατών του Καλούση

Πειθαρχική δίωξη κατά συνεργατών του Καλούση

  • 13 Ιουλίου 2012, 16:57

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος οκτώ δικηγόρων συνεργατών της δικηγορικής εταιρείας που έχει συστήσει ο πρώην δικαστικός λειτουργός, Ευάγγελος Καλούσης άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Οι οκτώ δικηγόροι, εκ των οποίων οι έξι είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ένας του Πειραιά και ένας της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να υποβάλουν εγγράφως εξηγήσεις, έως την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουλίου.

Στους συνεργάτες της εταιρείας «Kaloussis & Partners Νομικές Υπηρεσίες» (οδός Βασ. Σοφίας 131) αποδίδεται ότι παραβίασαν το νόμο, επέδειξαν αντιδεοντολογική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας. Οι οκτώ δικηγόροι παρείχαν την άμεση συνδρομή τους στον Ευ. Καλούση για τη διάπραξη του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δικηγορίας.

Ακόμη, αποδίδεται στους συνεργάτες του Ευ. Καλούση ότι συμμετείχαν σε μη αποδεκτή μορφή εταιρείας παροχής νομικών υπηρεσιών. Δηλαδή, δεν συμμετείχαν σε επαγγελματική δικηγορική εταιρεία (όπως προβλέπει το Π.Δ. 81/2005), αλλά συμμετείχαν σε εμπορική εταιρεία (αυτή του Ευ. Καλούση), ταυτίζοντας την παροχή νομικών υπηρεσιών με την εμπορική δραστηριότητα.

Οι ενέργειές τους αυτές αποσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο στην αποκόμιση κέρδους, κάτι που είναι ασυμβίβαστο προς το δικηγορικό λειτούργημα, τον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας. Και όλα αυτά τελούσαν, κατά παραπλάνηση των πολιτών- πελατών της εταιρείας του Καλούση, προσθέτει η πειθαρχική δίωξη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron