Κοινωνία
Την Τετάρτη τα εγκαίνια του Blue Star Patmos

Την Τετάρτη τα εγκαίνια του Blue Star Patmos

  • 09 Ιουλίου 2012, 14:25

Ένας από τους πρώτους επιβάτες θα είναι ο υπουργός Ναυτιλίας -

Για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου προγραμματίστηκε το «παρθενικό» δρομολόγιο του νεότευκτου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

Τα «εγκαίνια» θα γίνουν την Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι της Χίου από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και βουλευτή Χίου κ. Κωστή Μουσουρούλη ο οποίος θα ταξιδέψει με το πλοίο αύριο βράδυ.

Σύμφωνα με το πίνακα δρομολογίων που έχει ανακοινώσει η Blue Star Ferries το πλοίο θα αναχωρεί από Πειραιά κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

H Blue Star Ferries πήρε έγκριση για την δρομολόγηση του πλοίου κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακτοπλοϊκή εταιρεία επεδίωκε το πλοίο να δρομολογηθεί από τις 5 Ιουλίου 2012, αλλά εκπρόσωποί της ζήτησαν σήμερα από το ΣΑΣ διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines) που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη γραμμή είχε αντιδράσει έντονα στη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» καθώς όπως υποστηρίζει στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη - που είναι ζημιογόνα - δραστηριοποιούνται ήδη εκτός από την ΝΕΛ και η Hellenic Seaways, ενώ δρομολόγια πραγματοποιεί και το φορτηγό - οχηματαγωγό «Πελαγίτης».

Μάλιστα στελέχη της εταιρείας έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να «ρίξουν» στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» για το οποίο έχουν ήδη εγκριθεί δρομολόγια από το ΣΑΣ.

Φορείς της ακτοπλοΐας, εξηγώντας τη «φαγωμάρα» που ξέσπασε στην Ακτή Μιαούλη, υπενθυμίζουν ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου είναι κρίσιμο γιατί καθορίζεται το 85% του ετήσιου τζίρου. Έτσι, οι εταιρείες έχοντας βγει από έναν δύσκολο χειμώνα, προσπαθούν αυτή την περίοδο να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια προσπάθεια να μην αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron